Planeringsanalytiker till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Arbetsuppgifter

Till MTR Tunnelbanan söker vi en medarbetare som arbetar i rollen som Planeringsanalytiker. Inom befattningen har du en nyckelroll inom planeringsavdelningens arbete med analys, planering och utveckling av tidtabeller och scheman för MTR Tunnelbanans operativa verksamhet. Du bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att effektivisera såväl interna arbetsmetoder som utfallet av gruppens planeringsarbete, och har därmed en direkt påverkan på bolagets resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

Bistå med expertkunskap vid konstruktion av scheman och arbetspass för MTR Tunnelbanans operativa personal samt vid framtagande av nya tidtabeller
Arbeta aktivt för kontinuerlig förbättring av trafikplanerings- och personalplaneringsprocessen
Utveckla interna arbetsmetoder med syfte att effektivisera och förbättra det interna arbetet genom automatisering
Initiera, driva och delta i förbättringsprojekt relaterat till Planeringsavdelningens ansvarsområden
Genomföra planeringsuppgifter och analyser, samt föreslå förbättringar som syftar till att förbättra Tunnelbanans punktlighet


Ditt arbete kommer att ha direkt påverkan för våra 2300 operativa medarbetare och du kommer att ha ett brett kontaktnät och arbeta nära områdesansvariga inom våra affärsområden Kundservice och Trafik.

Du arbetar i en grupp som består av Trafikplanerare, Schema & tjänsteplanerare, Planeringsanalytiker och Planeringscontroller. Vi arbetar tvärfunktionellt såväl inom den egna avdelningen som med andra avdelningar. Du rapporterar till Chef Strategisk Planering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyexaminerad civilingenjör från universitet/högskola, alternativt dig som har ett par års erfarenhet av planering eller analys
Du har programmeringskunskaper i Python eller annat programmeringsspråk
Du är analytisk i din natur, och det är meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg
Erfarenhet av arbete i planeringssystemet Hastus är meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom personal- eller resursplanering

För att trivas i rollen behöver du vara en driven och analytisk person med mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är strukturerad och resultatdriven samt har en förmåga att se konsekvenserna av olika lösningar. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: planering, trafikplanering, personalplanering, optimering, analys, programmering, Python

Ingen erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-19
Referensnummer: C65501

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-20