Operativ ledare (OL) till MTR Pendeltågen

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är nära sextusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare, servicevärdar och många andra som tillsammans håller samhället i rullning och ser till att de som verkligen behöver resa just nu kan göra det på ett tryggt sätt.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Under pågående pandemi ligger vårt fokus på att fortsätta leverera full trafik med hög punktlighet för att på så vis minska risken för trängsel i kollektivtrafiken. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till Pendeltågens Operativa Center (POC) på MTR Pendeltågen söker vi nu en Operativ ledare som kommer vara en viktig pusselbit i vårt uppdrag att leverera en säker, punktlig och effektiv trafik. 

Din roll hos oss

Som Operativ ledare är ditt primära ansvarsområde att leda och fördela arbetet inne på POC. Idag består POC av ca 65 medarbetare som bemannar verksamheten dygnet runt, årets alla dagar. Ni är sammanlagt sex Operativa ledare som rapporterar till Chef Operativt center. Din arbetsplats är på Stockholms Centralstation.

Rollen innebär många kontaktytor, såväl interna som externa och du kommer på daglig basis föra en dialog med Trafikverket.

Dina huvudsakliga uppgifter är att: 

  • Leda och fördela arbetet på POC
  • Ansvara för kontakten med många interna och externa parter
  • Utveckla arbetssätt, t.ex. utveckling av planer för störningshantering
  • Skapa och distribuera dagliga rapporter till interna och externa parter

Du som söker till oss

Vi söker dig som minst har en gymnasial utbildning eller motsvarande och som trivs i en roll med ett operativt helhetsansvar med många kontaktytor. Som Operativ ledare behöver du kunna hantera stressfyllda situationer för att på ett så effektivt sätt som möjligt koordinera arbetet vid en trafikstörning. Vi söker därför dig som tycker om att arbeta med problemlösning under tidspress och som har förmågan att få alla inblandade att arbeta mot samma mål.

För att lyckas i rollen har du god kännedom om hur järnvägen och pendeltågstrafiken är uppbyggd och det är en merit om du dessutom besitter fordonskunskap. Du är kommunikativ och har förmågan att lyfta blicken och se till helheten. Då du kommer att arbetsleda andra är det en merit om du har erfarenhet av detta sedan tidigare. Vidare har du god IT-vana och kan uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi strävar efter en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald. Vi uppmuntrar därför särskilt kvinnor och personer med internationell bakgrund att söka.

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vi gör skillnad i människors vardag

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Johansson, Trafikchef, via filip.johansson@mtr.se.


Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi nära 6000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök
www.mtrnordic.se.

 

Publicerad: 2020-11-13