Operativ inköpare

Stockholm

Arbetsuppgifter


Din roll hos oss:

Fordonsunderhållet spelar en viktig roll i arbetet med att erbjuda resenärerna en leveranssäker kollektivtrafik så att fler väljer att resa hållbart. MTR Tech har en tydlig ambition att fortsätta växa inom fordonsunderhåll för både upphandlad och kommersiell trafik. Som operativ inköpare inom produktionsstöd för MTR Tech är du en nyckelperson i denna resa.
Dina huvudsakliga uppgifter är:
Operativa inköp av lagerfört och icke lagerfört material för underhåll av Pendeltåget i Stockholm
Inköp, upparbetning av externa reparabler för planerad produktion, bevakning av floatstock för Pendeltåget
Ansvar för ett stort antal leverantörer inom olika produktgrupper och prisnivåer
Orderläggning, offertförfrågningar, avtalsuppdateringar, hantering av orderbekräftelser och följesedlar, tull, deklaration och importdokument, arkivering och dokumentation
Order och fakturamatchning, månatlig statistik och uppföljning
Daglig registervård, uppdatering av beställningspunkter, ledtider och orderkvantitet
Pris och produktbevakning, prognosarbete, leverantörsuppföljning och mätning av leverantörsprecision
Tätt samarbete med olika avdelningar inom planering, produktion och lager, både gällande material för löpande/avhjälpande underhåll samt för kampanjer och revisioner
Hantering av leverantörsavvikelser, returer och reklamationer
Deltagande i revisioner
Bevakning av lagervärde generellt, men även kopplat mot specifika beställningar och produktgrupper/leverantörer
Projektarbete
Bevakning och uppföljning av materialbrister
Stötta strategiskt inköp med eventuell avtalsskrivning
Möten/daglig styrning, fysiskt/teams

Tjänsten avser heltid och placering i Bro depån.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

På MTR Tech erbjuder vi förmåner för våra anställda så som SL-kort, friskvårdsbidrag, gym, förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Start enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du kommunikativ, strukturerad och tar gärna egna initiativ för att driva utveckling. Du har ett intresse för teknik, affärsutveckling och projektledning och trivs att arbeta i en miljö med stor kundkontakt och i med många samarbetsytor. För att lyckas i rollen arbetar du systematiskt och planerar ditt arbete med tydliga mål. Du har engagemang i ditt arbete där du utmanar det invanda och vågar prova och bidra med nya lösningar och perspektiv.

Vidare har du

Kandidatexamen inom inköp/logistisk
3 års erfarenhet inom inköp
Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Start snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-04
Referensnummer: C70882

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-01-14