Områdeschef fordonsvård till MTR Facility Management

Stockholm

Avdelningen Fordonsvård inom MTR Facility Management genomgår just nu en spännande utvecklingsresa. Vi blir fler medarbetare och behöver därför utöka vår organisation med två områdeschefer. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar vardag – gör den möjlig med oss
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, fordonsvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.

Vi söker nu två områdeschefer till vår lokalvårdsorganisation inom fordonsvård. Den ena rollen kommer arbeta mot MTR Pendeltågens fordonsvård medan den andra rollen kommer arbeta mot MTR Tunnelbanans fordonsvård. Respektive avdelning består av cirka 120 medarbetare som arbetar både dag och natt med städning, klottersanering samt foliering. Tillsammans med ditt team samt övriga chefer inom lokalvården förväntas du bidra till att förbättra kundupplevelsen av fordonsvården i enlighet med åtaganden gentemot våra kunder.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Att arbeta som områdeschef hos oss
En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare. Rollen innebär ett övergripande ansvar över din avdelning samtidigt som du kan lyfta blicken och arbeta utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv. Tjänsten är på heltid och är förlagd under dagtid. Då vår produktion till största delen sker på natten innebär det att du behöver vara flexibel och själv ansvara för att förlägga arbete under vissa kvällar för att säkerställa att du träffar alla dina medarbetare.

Du har din egen ledningsgrupp med 4 underställda gruppchefer som rapporterar direkt till dig. Du ingår även i fordonsvårds ledningsgrupp och rapporterar till Head of Vehicle Care. Som Områdeschef är du stationerad på ett av våra lokala platskontor men du rör dig också ute i verksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Att skapa goda förutsättningar för att chefer och medarbetare ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
 • Att coacha, utveckla och leda gruppchefer inom enheten
 • Säkerställa uppföljning av nyckeltal samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans. Du kommer även ha ett budgetansvar.
 • Fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen
 • Utveckla verksamheten strategiskt
 • Ansvara för rapportering
 • Tjänsten innehåller delegerat säkerhets-, arbetsmiljö- och miljöansvar

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som områdeschef är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du

 • En akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års erfarenhet av arbete i ledande befattning
 • Erfarenhet av budgetansvar
 • Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
 • Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
 • Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

 

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt erfarenhet av arbete inom Facility Management, exempelvis lokalvård.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Darrell, via linda.darrell@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Nyckelord: Områdeschef, förändringsledning, klotter, lokalvård, arbetsledning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2021-05-19