Områdeschef Kundservice till MTR!

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till avdelningen Kundservice söker vi nu en Områdeschef som vill vara med och leda samt utveckla Pendeltågen.

Din roll hos oss

Som Områdeschef på MTR har du det övergripande ansvaret både för den operativa verksamheten och strategiarbetet med att identifiera utvecklingsområden, leda förändringar och följa upp resultat. I det dagliga arbetet ingår tät dialog med vår uppdragsgivare samt säkerställande av att leveransen uppfylls.

Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att de mål som är överenskomna inom primärt kundnöjdhet, trygghet och punktlighet nås samt arbetar med ständig utveckling av verksamheten. Din organisation består av drygt 300 stationsvärdar, som arbetsleds av 7 direktrapporterande stationschefer. Du ingår i Kundservice ledningsgrupp och rapporterar till Head of Customer Service. Din huvudsakliga arbetsplats är på Centralstationen men du rör dig också ute i pendeltågsverksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är att: 

 • Ansvara för det finansiella och operationella resultatet för Kundservice verksamhet
 • Skapa goda förutsättning för att chefer och medarbetare ska kunna nå sina mål
 • Driva förändringsarbeten och delta i projekt
 • Utveckla kundserviceorganisationen
 • Samverka med interna och externa intressenter och samarbetspartners

Som ledare på MTR är du ett stöd för medarbetarna då du har ett närvarande och coachande ledarskap. Vi ser gärna att du agerar innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla Kundservice övergripande mål.

Du som söker till oss

För att lyckas i rollen som Områdeschef behöver du var en trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har förmågan att coacha och leda framåt och skapa långsiktiga relationer med dina medarbetare, kollegor och övriga interna funktioner. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring och har en vilja att utveckla människor. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Du har förmågan att vara ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer.

Vidare har du:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • Flera års erfarenhet från en ledarroll
 • Vana av att arbeta såväl strategiskt som operativt med förändringsarbete
 • God analytisk förmåga
 • Gärna haft budgetansvar
 • Erfarenhet från järnvägsbranschen eller liknande är meriterande

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Ansökan

Låter det lockande? Vill du vara med på vår resa mot världens bästa pendeltåg? Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Frida Ukmar, Head of Customer service på Frida.ukmar@mtr.se. Skicka din ansökan snarast, dock senast den sista januari 2021. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi erbjuder

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2021-01-05