Områdeschef Fordonsvård

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en områdeschef till vår lokalvårdsorganisation inom fordonsvård. Rollen kommer arbeta mot Pendeltågens fordonsvård i Stockholm samt Mälartågens fordonsvård i Eskilstuna och Stockholm. Avdelning består av cirka 120 medarbetare som arbetar både dag och natt med lokalvård. Tillsammans med ditt team samt övriga chefer inom lokalvården förväntas du bidra till att förbättra kundupplevelsen av fordonsvården i enlighet med åtaganden gentemot våra kunder.

En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare. Rollen innebär ett övergripande ansvar över din avdelning samtidigt som du kan lyfta blicken och arbeta utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv. Tjänsten är på heltid och är förlagd under dagtid. Då vår produktion till största delen sker på natten innebär det att du behöver vara flexibel och själv ansvara för att förlägga arbete under vissa kvällar för att säkerställa att du träffar alla dina medarbetare.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Att skapa goda förutsättningar för att chefer och medarbetare ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
Att coacha, utveckla och leda gruppchefer inom enheten
Säkerställa uppföljning av nyckeltal samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans. Du kommer även ha ett budgetansvar.
Fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen
Utveckla verksamheten strategiskt
Ansvara för rapportering
Tjänsten innehåller delegerat säkerhets-, arbetsmiljö- och miljöansvar

Om oss
Du har din egen ledningsgrupp med 4 underställda gruppchefer som rapporterar direkt till dig. Du ingår även i fordonsvårds ledningsgrupp och rapporterar till Head of Vehicle Care. Som Områdeschef är du stationerad på ett av våra lokala platskontor men du rör dig också ute i verksamheten.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som områdeschef är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbeten samt utvecklande av befintlig verksamhet. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Kvalifikationer
En akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Några års erfarenhet av arbete i ledande befattning
Erfarenhet av budgetansvar
Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt erfarenhet av arbete inom Facility Management, exempelvis lokalvård.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Darrell, Head of Vehicle Care via linda.darrell@mtr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Områdeschef, förändringsledning, klotter, lokalvård, arbetsledning

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-06
Referensnummer: C91578

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-06-08