Mjukvaruarkitekt IT till MTR Nordic

Stockholm

MTR är inne i en spännande och expansiv fas. I vår ambition att bli en aktör av högsta klass bedriver vi egenutveckling av systemlösningar som bl.a. används i appar av såväl vår personal som hos våra slutkunder. Vi söker därför en förstärkning i form av en utvecklande mjukvaruarkitekt. Rollen är varierande och innebär delaktighet i hela kedjan från analys & design till implementation och förvaltning, likväl som ansvar över utvecklingsmetoder och verktyg.

IT-avdelningen finns på MTR Nordic och vi ger stöd till alla bolag inom koncernen, d.v.s. MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Management, MTRX samt MTR Tech.

Din roll hos oss

Som mjukvaruarkitekt/senior utvecklare har du både helhetsansvar för förvaltning och utveckling av MTR:s egen mjukvaruarkitektur och verktyg, som ansvarig senior utvecklare. IT-landskapet är komplext och ställer krav på hög tillgänglighet och många samverkande system. MTR har en ambition att vara i teknikens framkant och tillsammans hjälps vi åt att bygga innovativa systemlösningar. Tjänsten är en möjlighet för dig som vill vara med och ta vid befintligt arbete och samtidigt skapa något nytt och utveckla nya digitala möjligheter för MTR Nordic. Genom ett gott samarbete och lyhördhet för verksamhetens behov, samt dialog med övriga utvecklare, produktägare och ansvariga för integrerade system, bidrar du med kunskap och riktlinjer för ett långsiktigt och hållbart arbete kring våra egenutvecklade tekniska lösningar. Vi använder oss av följande verktyg/tekniker idag som blir ditt ansvar att säkra och vidareutveckla ihop med ett team av utvecklare:

 • Azure DevOps Pipelines där du fortsätter att underhålla bygg- och releasepiplines.
 • Microservices: med releaser till kubernetes
 • Docker/containers
 • Branchningsstrategier för att linjera våra miljöer efter microservice arkitektur och containers
 • Microsoft Azure (Cloud) lösningar för stora datamängder och strömmande data

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Planera, detaljera, styra och följa upp lämpliga val av lösningar.
 • Testa ny teknik för att se om den ger oss mer nytta.
 • Stötta vårt eget utvecklingsteam för applikationer genom att leda arbetet med SW-arkitekturen, skapa lösningar och exemplifiera hur de ska användas.
 • Vara behjälplig vid felsökning relaterat till arkitektur och verktyg och lösningar.

På IT avdelningen arbetar idag 30 personer, uppdelat i fyra grupper. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen (under Corona arbetar vi givetvis mer digitalt och utgår från kontoret varannan vecka). Mjukvaruarkitekt/senior utvecklare rapporterar till ansvarig ledare för IT Applications.

Du som söker till oss

Vi söker dig som drivs av att förbättra och effektivisera vår IT-landskap så våra lösningar och vi själva kan bli så effektiva som möjligt genom smart egenutveckling.

Vidare har du

 • Minst 5 års erfarenhet av mjukvaruarkitektur/utveckling, gärna inom C# och ASP.NET Core
 • Arbetat med Azure och gärna DevOps
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
 • Gärna en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande.
 • Gärna kunskaper inom Kubernetes.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start enligt överenskommelse.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, rekryterande HR Partner, via alexandra.pahlman@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: IT Mjukvaruarkitekt Senior Utvecklare

 

Publicerad: 2021-02-15