Miljöspecialist till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

Kom och jobba med teamet som driver MTR:s hållbarhetsarbete! Vi söker en miljöspecialist till enheten Kvalitet & Hållbarhet på MTR Nordic. Enheten har det övergripande ansvaret för leda och utveckla koncernens kvalitets- och hållbarhetsarbete, vilket bland annat inkluderar koncernens ISO 9001 och 14001-arbete, utveckling av verksamhetsledningssystemet, miljö- och hållbarhetsrapportering samt expertstöd till bolagen i koncernen. Enheten består av fem specialister med olika kompetenser och leds av chef kvalitet & hållbarhet. Du som miljöspecialist arbetar med alla bolag i koncernen och stöttar dem med miljökompetens i strategiska och operativa frågor.

Kvalifikationer

Som miljöspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer i bolagen. Du ansvarar för koncernens miljöarbete och har kunskap om och förmåga att driva samtliga frågor inom området. I rollen ingår bland annat att:
- ta fram, utveckla och förvalta processer och instruktioner
- bevaka och tolka tillämpning av bindande krav inom miljöområdet
- utveckla och samordna organisationens kemikaliearbete
- bedöma och substituera kemiska produkter samt administrera organisationens kemikaliehanteringssystem
- utreda, analysera och rapportera miljörelaterade händelser
- sammanställa och följa upp miljödata för rapportering
- medverka vid framtagning av anbud för nya affärer
- ta fram material till, och genomföra, interna utbildningar
- vara kontaktperson för tillsynsmyndigheter
- medverka vid tillsyn och externa revisioner
- planera och genomföra interna revisioner
- ha generell miljökännedom kring till exempel avfall, utsläpp, buller, ekologisk mångfald och köldmedia

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas och trivas i rollen:
Har erfarenhet av och förmåga att driva miljöfrågor på bredd front
Är en prestigelös teamspelare som både delar med dig och tar emot input från gruppen
Har självständigt driv och gillat att ta stort ansvar
Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
Trivs med att samarbeta och att kommunicera både internt och externt
Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig med relevant akademisk kandidatexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet inom miljöarbete. Du har goda kunskaper inom kemikalieområdet och god kännedom om miljölagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ställa miljökrav vid inköp, hålla utbildningar och genomföra internrevisioner. Även erfarenheter av att arbeta med ISO 14001 är ett plus.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Chef Kvalitet och Hållbarhet, via therese.ankare@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-03-01

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-09
Referensnummer: C121841

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-01-20