MTRX söker lokförare på heltid och som timavlönad i Göteborg

Göteborg

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu servicedrivna och ansvarstagande lokförare både tillsvidare och intermittent (timmis) till vårt gäng i Göteborg!

För oss kommer säkerheten alltid först. Som lokförare är du är ytterst ansvarig ombord och den som säkerställer att alla rutiner och regler efterföljs. Du har en central roll där du kommunicerar och interagerar med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver därför att du är stresstålig och noggrann samt att du har en ödmjuk inställning till alla du samverkar med.
Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder. Det betyder att hos oss är du en synlig lokförare som ger hög service till våra kunder, ibland också i rollen som cafévärd eller serviceansvarig. Det är viktig att du precis som vi ständigt vill utvecklas och hitta nya lösningar och idéer som gör att vi kan förstärka vår position på marknaden. Rekryteringen sker löpande och vi planerar för ny kursstart den 8:e april 2024.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och energiförbrukning
Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
Säkerställa att kunden får en positiv reseupplevelse i alla led
Hantera trafiksäkerhetsrelaterade frågor
Rapportera avvikelser och komma med förbättringsförslag

Lite mer praktiskt:
Som lokförare arbetar du oregelbundna tider och ibland sover du över på annan ort.
Det är uniformsplikt och vi lovar att uniformen är både snygg och skön.
Hälsa och välmående är väldigt viktigt då arbetet är fysiskt.
Vi är en rök-, alkohol- och drogfri arbetsplats där slumpmässiga kontroller förekommer.

Kvalifikationer

Hos oss är alla välkomna! Vart du kommer ifrån spelar mindre roll, det viktiga är vart du är på väg. Du behöver dock uppfylla följande kriterier:
Inneha giltigt lokförarbevis
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Vid intermittent anställning är det krav på att inneha minst 2 års lokförarerfarenhet

För heltidsanställning ser vi det som meriterande om du har:
Mer än 2 års lokförarerfarenhet
Instruktörserfarenhet

Stämmer du in på det som nämnts ovan så tycker vi att du ska söka!

Rollen som lokförare är reglerad av Transportstyrelsen och du kommer att genomgå en hälsoundersökning innan du anställs. Läs gärna mer om vad det innebär på Transportstyrelsens hemsida och hör av dig om du har några frågor.

Nästa steg i processen är att genomföra våra obligatoriska urvalstester, därefter intervjuer, hälsoundersökning, bakgrundskontroll samt referenstagning.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Vi välkomnar alla in i MTRX-gänget, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Det är alla medarbetares unika personligheter som gör att vi kan erbjuda våra resenärer en unik serviceupplevelse- varje dag.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRX fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Förutom härliga kollegor så får du en schysst lön med bra villkor. Du får tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra lediga dagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.

Vi är nyfikna på dig, så skicka in din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor, så snart som möjligt via länken.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta mtrxjobb@mtr.se

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen att söka till oss!

Om MTR

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan Stockholm - Göteborg med våra snabbtåg, och under sommarhalvåret förlänger vi sträckan hela vägen ner till Båstad. Vi erbjuder smidiga resor för medvetna resenärer, där resandet är mer än bara målet. På MTRX är vi ett team som tillsammans jobbar för att bli det mest omtyckta resebolaget och det är våra medarbetares unika personligheter som gör att vi kan erbjuda våra resenärer en unik serviceupplevelse- varje dag. Sedan starten har vi, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer, och har även varit punktligast på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2022. Vi har ett platskontor i Göteborg och vårt huvudkontor ligger i Stockholm City.

Vi är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik med bas i Hongkong. I Sverige är vi idag fler än 6 000 personer som arbetar på MTR för att tågen ska komma fram i tid och för att det ska vara tryggt, enkelt, trivsamt och självklart att resa kollektivt. Förutom MTRX driver MTR även tunnelbanan i Stockholm och Mälartåg. Vi har även fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2024-04-08

Ansökan

Ansök senast: 2024-02-25
Referensnummer: C169353

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-12-21