MTR söker Business Controller

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu Business Controller. Du kommer ha en bred roll som Business Controller och ingå i ett dotterbolag inom MTR samt rapportera till Finanschef. Som Business controller på MTR har du en central roll i bolaget och är ett viktigt strategiskt stöd till verksamheten och beslutsfattare. Rollen har en position i ledningsgruppen för det område man ansvarar för och innefattar strategiska, taktiska, analytiska och operativa/administrativa arbetsuppgifter, såsom:
Ansvar för verksamhetens finansiella planeringsprocesser
Ansvar för verksamhetens bokslutsprocess, finansiell
rapportering, samt intern och extern fakturering
Ansvar för uppföljning, efterlevnad och förbättringar av
koncerninterna SLA och externa leverantörsavtal
Analys och rapportering av kassaflöde
Driva uppföljning och utveckling av rapporter och nyckeltal
Projektleda eller delaktig i projektorganisationer, inkluderat
finansiell projektuppföljning
Framtagande av Business Case och finansiella
beslutsmaterial

Kvalifikationer

Akademisk examen inom ekonomi
Flera års erfarenhet inom controlling, gärna med bakgrund
från konsult- eller större revisionsbolag.
Erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete
Erfarenhet av affärs- och BI-system
Mycket goda kunskaper i Officepaketet med tonvikt på Excel
Erfarenhet av engelska som koncernspråk är meriterande
Erfarenhet av personalintensiv verksamhet är meriterande

Som person är du strukturerad, ansvarstagande, analytisk och lösningsorienterad. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta och bygga nätverk. Vidare besitter du förmågan att se såväl detaljer som helhetsperspektiv för att göra rätt prioriteringar.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Rekryteringen sköts av Finance Recruitment och ansökan skickas in via deras hemsida: https://www.financerecruitment.se/lediga-jobb/business-controller-2/?bh_id=2471. Om du har frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Anna Möllevinge antingen via telefon 0739-834646 eller
e-post: anna.mollevinge@financerecruitment.se.

Varmt välkommen med din ansökan.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-03-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-13
Referensnummer: C72671

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-12