MTR Tech söker en teknisk specialist inom mekaniska system

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss

I rollen som teknisk specialist med inriktning mekanik arbetar du med att bidra till drifttillgänglighet, säkerhet och låga livscykelkostnader inom våra fordons mekaniska system. Ditt arbetsområde har sin tyngdpunkt i att ta fram tekniska lösningar för att reparera, ersätta och modernisera mekaniska system och komponenter på våra tåg och tunnelbanevagnar, men innefattar även andra uppgifter inom områdena mekanik, verkstadsteknik och fordonsteknik.

Arbetet är brett och dynamiskt och du kommer att tillhöra specialistenheten Mekaniska System som främst verkar inom teknikområdena maskinteknik, mekanik, tribologi och hållfasthetslära. Mekaniska System tillhör teknikavdelningen på Projects & Engineering och arbetar nära enheterna Eltekniska System och Svetsteknik. Merparten av arbetet utförs i kontorsmiljö men det förekommer även fordons- och verkstadsnära arbete i våra depåer.

Du kommer att:

Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
Själv och i grupp ta fram tekniska lösningar för att modernisera eller ersätta delsystem och komponenter
Kvalitetssäkra komponenter och fordonstekniska system genom analys, provning och riskanalysarbeten
Identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
Ta fram reparations- och förbättringsmetoder för skador och återkommande fordonstekniska problem
Agera inköpsstöd vid framtagning av nya artiklar eller vid ersättning av obsoleta artiklar
Agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande fordonens mekaniska system
Utföra allmänna utredningar och utvärderingar inom enhetens sakområde.

Kvalifikationer

Du som söker till oss

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Har du förmåga att se till helheten likväl som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du att lyckas med uppdraget.
Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp.
I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:

Akademisk examen med inriktning teknik
Gedigen kunskap inom något av områdena maskinteknik,
fordonsteknik, mekanik, hållfasthetslära, tribologi eller konstruktion
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av CAD och FEM-analyser då teamet emellanåt utvecklar egna konstruktioner.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får också ett brett närverk och möjlighet att utvecklas. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.
Din huvudsakliga placering kommer vara i Älvsjödepån och Hammarbydepån, emellanåt kommer du även att arbeta i övriga fordonsdepåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Om du vill vara med och forma Stockholms lokaltrafik och en hållbar framtid är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg och Mälardalens regionaltåg!

Ansökan med personligt brev och CV sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-20
Referensnummer: C64247

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-11