MTR Tech söker Produktionschef till Älvsjödepån

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta ansvaret för att leda en teknisk inriktad grupp bestående av tågtekniker, växlare och arbetsledare inom underhåll- och reparationsarbete för Stockholms Pendeltåg!
Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Din roll hos oss
I rollen som Produktionschef kommer du få ansvara för ett team arbetsledare, tågtekniker och växlare med syfte att operativt ansvara och driva teamet framåt. Du coachar, utvecklar och leder medarbetarna genom att:
Säkerställa att din personal når uppsatta mål inom depån och produktionen håller rätt kvalitet och levererar.
Bryta ner de övergripande målen på individnivå och hålla regelbundna utvecklings- och uppföljningssamtal.
Stötta i ledning och fördelning av arbetet på ett sätt så att befintlig kompetens utnyttjas på bästa sätt.
Leda och skapa goda förutsättningar för att depån ska kunna leverera mot underhållsplanen
Genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen samt som medlem i lednings/avdelningsgrupp.
Arbeta med uppföljning av medarbetare, arbetsplatsobservationer, disciplinära ärenden och rehabilitering
Medverka vid rekrytering, introduktion och uppföljning av nyanställda.
Agera som förebild och arbetsgivarrepresentant
Ansvara för att information förmedlas från ledning till medarbetare inom det egna teamet, och säkerställer att informationen tas emot.

Tjänsten avser heltid med placering i Älvsjödepån. Gruppen du ansvarar för arbetar nätter och dina arbetstider blir i huvudsak förlagda under natt. Du ingår i ledningsgruppen för depån och rapporterar till depåchef för Älvsjödepån.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
För att fungera i rollen krävs det att du är flexibel och trivs i en föränderlig verksamhet. Du är drivande, engagerad och har en god förmåga att få med dig andra. Du är även bra på att ta beslut i pressade situationer samt har en god förmåga att prioritera.

Vidare har du
Tidigare erfarenhet från ledarroll med personalansvar
Tidigare erfarenhet från verkstad, industri eller annat produktionsarbetande område.
Det är meriterande om du har utbildning på eftergymnasial nivå med inriktning teknik eller ekonomi.
Dina svenska kunskaper i tal och skrift är mycket goda.
God IT-vana.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14
Referensnummer: C70466

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-05