MTR Graduate Programme 2020

Stockholm

Att vara med och utveckla hållbara samhällen och en hållbar framtid. Att bidra med innovativa lösningar genom att utmana gamla sanningar. Att vara med och påverka invånarna och besökarna i de nordiska städerna och möjliggöra mobilitet mellan dessa. Med oss på MTR gör du skillnad i människor och för samhället. Vi är drygt femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till familj och vänner, konserter, upplevelser. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination.

Vill du vara med och forma framtidens hållbara städer med kollektivtrafiken i centrum?

Vårt Graduate Programme kommer att skräddarsys utefter den bakgrund du har med dig och de intressen du har i kombination med de möjligheter som finns hos oss. Under 24 spännande och utvecklande månader kommer du att få en helhetsbild av MTR- koncernen. Du kommer att lära känna våra olika verksamheter samt förstå de olika utmaningarna och likheterna. Programmet består av fyra block där du under 6-månadersperioder blir del av ett affärsområde och fördjupar dig i viktiga arbetsuppgifter som bidrar till MTR:s utveckling och framgång. Ett av dessa block är i någon av våra verksamheter utomlands, till exempel i Hong Kong, Australien eller London. Under programmets gång kommer du även att få delta i olika utbildnings- och utvecklingsaktiviteter som ska stötta dig i din utveckling till din framtida karriär hos oss. Dessa aktiviteter genomgår ni alla Graduates tillsammans.

Du erbjuds en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader från programstart med önskan och ambitionen om en lång framtid tillsammans med dig. Programmet är på heltid. Givetvis kommer du att få en marknadsmässig lön med en löneutveckling som baseras på dina prestationer och ambitioner. De förmåner vi erbjuder dig som anställd är bland annat årskort inom SL-trafiken, Rikskortet, friskvårsbidrag, massage och pensionslösning. Programmet är certifierat av TraineeGuiden.

Utöver detta kommer du att arbeta i en vänlig miljö med kollegor som har hög kapacitet och där våra fyra värderingar genomsyrar allt vi gör: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Vem är du?

Vi söker dig som har en avslutad masterexamen eller motsvarande de senaste 2 åren. Vi ser framför oss att våra Graduates kommer från lite olika utbildningsbakgrunder som till exempel engineering, business management, finance, teknik, HR, kommunikation och IT, men vi är även öppna för andra inriktningar. Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift professionellt och ha mycket goda kunskaper i Officepaketet. Andra nordiska språk är meriterande.

Du kommer till oss med en stark analytisk ådra, stort driv och strategisk förmåga till de utmaningar som blir del av din vardag hos oss. Du har förmågan och viljan att driva förändring i en verksamhet som systematiskt arbetar med ständig utveckling och innovativa lösningar. Du kommer att arbeta verksamhetsnära vilket innebär att det är viktigt att du skapar långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ.

Arbetsinnehållet är varierat och du erbjuds goda möjligheter att genom egna initiativ påverka din personliga utveckling och framtid inom MTR.

Vi strävar efter att spegla samhället i alla led, därför välkomnar vi sökande som breddar vår mångfald.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansök via denna länk: www.mtrnordic.se. Om du redan jobbar hos oss söker du via OnTrack/Lediga Tjänster.

Vi kan endast ta emot ansökningar via våra digitala sidor. För frågor om programmet eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Kronlund, HR Manager Business Development, på: graduate@mtr.se

Programstart är i september 2020. Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2020. Vår rekryteringsprocess består av tester, intervjuer och referenstagning.

Vi ser fram emot att träffa just dig!

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik med 11 miljoner genomförda resor varje dag och har sin bas i Hongkong. I Norden driver vi tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm samt snabbtåg på sträckan Stockholm- Göteborg. MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se

Publicerad: 2020-03-10