Lokalvårdare till Mälartåg - MTR Facility Management

Eskilstuna

Arbetsuppgifter

Från och med 12 december kommer MTR ta över Mälartågen. Det innebär att vi på MTR Facility Management nu söker lokalvårdare som ansvarar för att säkerställa en effektiv och tillfredsställande städning i våra depåer i Älvsjö och Eskilstuna.

Arbetet som Lokalvårdare på MTR innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar, sena kvällar samt under natten. Arbetet kan även innefatta arbete på helger.
Vi har regelbundna kvalitetsuppföljningar av vår uppdragsgivare, så kallad INSTA-mätningar. Du kommer att vara delaktig i att bibehålla och säkra kvalitén. Just nu söker vi lokalvårdare Eskilstuna och du kommer arbeta i depåer och vara anställd i bolaget MTR Facility Management.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

Att säkerhetsställa en god renlighet och hygien i våra depåer och fordon
Plockstäd
Toalettstädning
Avfläckning av väggar eller fordon

Inom depåunderhållet tillkommer:

Sätestvätt samt byten av klädslar vid behov
Borttagning av klistermärken och mindre klotter
Städning av olika lokaltyper i depån

Du bidrar även till rapportering av avvikelser, klotter, underhållsbehov och annan skadegörelse genom digitala verktyg.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning på heltid som pågår 1 vecka i nära anslutning till startdatumet 12 december. Tjänsten är en tillsvidareanställning och deltid, 50% dagtid. Vi erbjuder också timanställning där du kommer ha stort inflytande på dina arbetstider.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Lokalvårdare är du mycket noggrann, plikttrogen och självgående. Vidare är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att nå dina mål. Du har förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk. Arbetet kommer till stora delar utföras på våra depåområden, du behöver därför känna dig bekväm med att arbeta i kundnära miljöer självständigt enligt skriftliga instruktioner.

Vidare har du:

Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
Gärna tidigare erfarenhet av lokalvård/städning i offentliga miljöer
Gärna erfarenhet av skiftarbete
Förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samt att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det som levereras.
Förmågan att samarbeta i grupp

Det är meriterande om du har:

Yrkesbevis från SRY Servicebranschens Yrkesnämnd och PRYL- Projektyrkesbevis Lokalvårdare eller har motsvarande kunskaper
Utbildning INSTA 800
Tidigare erfarenhet som teamleader/arbetsledare
Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Inom depåunderhållet är det även meriterande om du har:

Tidigare erfarenhet av lokalvård på fordon och depå
Tidigare erfarenhet av klottersanering
Körkort B

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Lokalvård, Städning, Lokalvårdare, Storstädning, Golvvård, Maskinstäd, Depå, Service,Kundkontakt

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-31
Referensnummer: C64814

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-07