Lokalvårdare till MTR Tunnelbanan i sommar

Stockholm

Är du noggrann och tycker du om ett rörligt arbete? Gillar du att jobba i kundmiljö? Föredrar du att arbeta med frihet under ansvar? Då kan denna roll passa dig! Vi söker nu lokalvårdare som vill arbeta med städning av våra stationer på heltid och deltid under sommaren.

En hållbar resa – gör den möjlig med oss

Vi formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Att arbeta som Lokalvårdare på MTR Tunnelbanan 


Lokalvården på MTR ansvarar för att säkerställa en effektiv och tillfredsställande städning i Stockholms tunnelbanesystem. Arbetet som Lokalvårdare på MTR Tunnelbanan innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar, sena kvällar samt under natten. Arbetet kan även innefatta arbete på helger.
Vi har regelbundna kvalitetsuppföljningar av vår uppdragsgivare, så kallad INSTA-mätningar. Du kommer att vara delaktig i att bibehålla och säkra kvalitén

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Att säkerhetsställa en god renlighet och hygien i våra stationsmiljöer
 • Plockstäd
 • Tömning av avfallsskorgar
 • Tidningshantering
 • Toalettstädning
 • Maskinskurning/moppning av golvytor och trappor
 • Avfläckning av väggar
 • Du bidrar även till rapportering av avvikelser, klotter, underhållsbehov och annan skadegörelse

Vi söker dig som vill arbeta heltid eller deltid under sommaren, vi söker både dig som vill jobba 100% och dig som är intresserad av extararbete på helger på 27%. Du kommer bli anställd och arbeta på en av våra banor, grön, röd eller blå. Arbetet innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar och sena kvällar. Det är därför väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider. 

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning på heltid som pågår 1 vecka. Vi har kurstillfällen i maj och juni 2020.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som Lokalvårdare är du mycket noggrann, plikttrogen och självgående. Vidare är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att nå dina mål. Du har förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk.

Vidare har du: 

 • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • Gärna tidigare erfarenhet av lokalvård/städning
 • Gärna erfarenhet av skiftarbete

Det är meriterande om du har:

 • Yrkesbevis från SRY – Servicebranschens Yrkesnämnd och PRYL  - Projektyrkesbevis Lokalvårdare eller har motsvarande kunskaper
 • Tidigare erfarenhet som teamleader/arbetsledare
 • Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Nyckelord: Lokalvård, Städning, Lokalvårdare, Storstädning, Golvvård, Maskinstäd, Depå, Service, Kundkontakt 

Publicerad: 2020-02-19