Learning & development business partner till MTR

Stockholm

Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen ansvarar för all operativ utbildning inom hela MTR-koncernen. Enheten driver också MTR Yrkeshögskola som sedan hösten 2017 utbildar lokförare och nu också tågtekniker. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss
Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att arbeta som Learning & development business partner hos oss på MTR

Som L&D business partner ingår du i Utbildningsavdelningen som är en enhet inom HR och en central supportfunktion till alla MTR Nordics verksamheter. Du är ansvarig för ett eller flera bolag inom MTR-koncernen och du kommer att lägga en stor del av din tid på att, i tät dialog med de bolag du supporterar, ta fram årsplaner och säkra kommande utbildningsbehov för att sedan utveckla lämpliga koncept och metoder för dessa. I ditt uppdrag arbetar du även tätt ihop med planeringsavdelningen och stödjer våra interna utbildare i deras pedagogiska uppdrag. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat budgetarbete, planering, uppföljning och projektledning vid utvecklingen av utbildningsmaterial och utbildningsmetoder. En stor del i ditt uppdrag är att aktivt coacha, utveckla och supportera bolagens chefer och utbildare i utbildningsrelaterade frågor.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Driva årsplaner och fastställa kommande årsbehov med tillhörande utbildningsplaner och budget
  • Planera och leda produktion/utveckling av utbildningsmaterial tillsammans med ämnesexperter
  • Följa upp och stödja utbildare i det pedagogiska arbetet för att på så sätt säkerställa hög kvalité i våra utbildningar
  • Följa upp, rapportera, utvärdera och utveckla processer, planer och aktiviteter
  • Ansvara för utbildningsleverantörer

Vi sätter samhället i rullning
Vårt jobb möjliggör människors vardag och äventyr. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Du som söker till oss
Som person är du strukturerad, engagerad och resultatorienterad. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och du har en god relationsbyggande förmåga så att du på ett enkelt sätt kan samarbeta och kommunicera med olika parter. För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och du har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss!

Vidare har du:

  • Akademisk examen inom pedagogik, beteendevetenskap, ekonomi eller liknande.
  • Minst två års erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor med arbetsuppgifter som innefattar årsplaneringar, budgetarbete, utveckling av utbildningar, projektledning eller liknande.
  • Goda kunskaper i officepaketet, framför allt i excel och powerpoint.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med digitala utbildningar och blended learningkoncept. Avslutningsvis är det viktigt att du trivs i en organisation där det händer mycket och du är komfortabel med att växla mellan strategiska frågor och operativt arbete.

Förmåner
Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR business partner Christoffer Thulin på christoffer.thulin@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är måndag 24 maj 2021. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Pedagogik, learning and development, business partner, kompetensutveckling

Publicerad: 2021-04-29