Learning and Development Digital specialist till MTR Pendeltågen

Stockholm

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss
Vi är nära sextusen lokförare, tågvärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid, resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Under pågående pandemi har vårt fokus legat på att fortsätta leverera full trafik med högsta punktlighet för att de som verkligen behöver resa ska kunna göra det på ett tryggt sätt. Vi har hållit samhället i rullning!

Att arbeta som Learning and Development Digital specialist

Som Learning and Development Digital specialist ingår du i Utbildningsavdelningen som är en enhet inom HR och en central supportfunktion till alla MTR Nordics verksamheter. Du är ansvarig för Operativa utbildningars digitala roadmap samt utveckling av e-kurser för alla bolag inom MTR-koncernen. Du kommer, i tät dialog med L&D business partners, ta fram årsplaner och säkra kommande utbildningsbehov för att därefter projektleda, producera och utveckla lämpliga e-kurser för att modernisera operativa utbildningar. I ditt uppdrag arbetar du även tätt ihop med MTR Nordic samt IT-avdelningen och stödjer vår övergripande strategi Moving Generations. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat budgetarbete, planering, uppföljning och projektledning vid utvecklingen av utbildningsmaterial och utbildningsmetoder samt ansvara för kontakt, uppföljning och leverans när vi använder oss av externa leverantörer.

 

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Ansvara för och driva Operativa utbildningars Digitala Roadmap
 • Planera och leda produktion/utveckling av digitalt utbildningsmaterial tillsammans med ämnesexperter
 • Projektleda, skriva manus och producera e-kurser tillsammans med ämnesexperter
 • Filma och redigera material till e-kurser
 • Följa upp, rapportera, utvärdera och utveckla digitala utbildningar med hjälp av vårt LMS för att på så sätt skapa effektiviseringar
 • Ansvara för utbildningsleverantörer inom e-kurser och digitala lösningar
 • Sörja för goda relationer och bra samarbete med andra bolag och avdelningar inom MTR

 

Du som söker till oss

Som person är du strukturerad, ansvarstagande, engagerad och resultatorienterad. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och du har en god relationsbyggande förmåga som innebär att du på ett enkelt sätt kan samarbeta och kommunicera med olika parter.

För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och du har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss

Vidare har du:

 • Mycket goda kunskaper i Articulate Rise och kan hantera Storyline 360 vid behov
 • Kan hantera lättare videoproduktion som kan behöva i de e-kurser som produceras
 • Mycket goda kunskaper i att projektleda e-learning produktion från start till mål
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande tjänste
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel och Powerpoint.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Detta då kommunikationen kommer att ske på dessa språk.

 

Vi sätter samhället i rullning
Vårt jobb möjliggör människors vardag och äventyr. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

 

Förmåner
Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Peter Theorell som är chef över Operativa utbildningar på peter.theorell@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2021-06-20. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Learning & Development, Digitala utbildningar, E-kurser

Publicerad: 2021-05-28