Learning and Development Business Partner till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av MTRs Yrkeshögskola. Som Learning and Development Business Partner ingår du i Yrkeshögskolans team som är en enhet inom HR och du kommer ha en central roll på vår Yrkeshögskola. Du är både ansvarig för våra Tågteknikerklasser som vi bedriver på vår Yrkeshögskola (YH) och du kommer lägga stor tid på att, i tät dialog med övriga i YH-teamet och lärare, säkerställa att vi har rätt kvalité på vår utbildning. Samtidigt som du tillsammans med dina kollegor i teamet arbetar för att utveckla hur vi bedriver Yrkeshögskola och utvärdera nya möjligheter. Du planerar och säkerställer alla delar inom utbildningen, exempelvis hantera utvärderingar, tillhörande administration, rapportering till myndigheter och kommunikation med studenterna i klasserna. I ditt uppdrag arbetar du även tätt ihop med planeringsavdelningar på företag inom branschen, leverantörer, ledningsgrupp och stödjer våra utbildare i deras uppdrag. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat projektledning vid utvecklingen av utbildningsmaterial, utbildningsmetoder och projekt inom YH.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Att ansvara för angivna klasser och utbildningsområde(-n) inom MTR Yrkeshögskola från antagning till uppföljning efter examen
Vara en del av att utveckla och ständigt förbättra MTR Yrkeshögskola, både genom att utvärdera hur vi gör idag och projektleda nya initiativ
Ansvara för ekonomisk uppföljning av eget område
Arbeta för och säkra mycket goda kontakter och samarbete med leverantörer och ledningsgrupp
Leverera utbildningar med den kvalitet som branschen efterfrågar
Säkra rapportering till MYH, CSN och andra instanser i linje med givna riktlinjer
Säkra goda relationer med studenter och hantera löpande interaktion med en hög servicegrad
Säkerställa en väl genomförd ansökningsprocess gällande YH-utbildningar
Följa upp och utveckla kvalitetsarbete
Sörja för goda relationer och bra samarbete med andra bolag och avdelningar inom MTR
Planera och leda produktion/utveckling av utbildningsmaterial tillsammans med ämnesexperter

Kvalifikationer

Som person är du strukturerad, ansvarstagande, engagerad och resultatorienterad. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och du har en god relationsbyggande förmåga som innebär att du på ett enkelt sätt kan samarbeta och kommunicera med olika parter.
För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och du har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss!

Vidare har du:
- Akademisk examen (minst kandidat) inom beteendevetenskap, ekonomi eller liknande.
- Minst två års erfarenhet av att arbeta som specialist inom utbildning, HR-specialist, Projektledare eller liknande. Du har arbetat med utbildningsfrågor sedan tidigare, utveckling av utbildningar eller liknande.
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel och Powerpoint.
- Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Detta då kommunikationen kommer att ske på dessa språk.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

MTR Yrkeshögskola har funnits sedan hösten 2017 och utbildar Lokförare och Tågtekniker. Yrkeshögskolan tillhör Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen och tillsammans ansvarar för all utbildning inom hela MTR-koncernen. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-01-03

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12
Referensnummer: C65315

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-25