Kvalitetscontroller till MTR Pendeltågen

Stockholm

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

En hållbar vardag – gör den möjlig med oss

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till avdelningen Facility Management söker vi nu en Kvalitetscontroller som vill vara med och utveckla verksamheten. I rollen som Kvalitetscontroller är du ansvarig för att regelbundna kvalitetsmätningar, interna såväl som externa. Rollen supporterar verksamhetens förbättringsarbete genom olika projekt som du projektleder med hjälp av det resterande teamet. Som Kvalitetscontroller är du ute i våra depåer och följer upp utfört arbete för att säkerställa avtalsuppfyllnad.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Din roll hos oss
Som Kvalitetscontroller arbetar du självständigt men samarbetar med lokalvård, klotter- och folieringsavdelningen och tillsammans säkerställer ni avtalsefterlevnad samt kvalitetsuppföljning. Du är spindeln i nätet och tar dig an projekt som exempelvis test och framtagning av nya metoder, verktyg och material.

Du rapporterar till Head of Facility Management och din huvudsakliga arbetsplats är på Centralstationen men du rör dig också mycket ute i verksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Ansvara för verksamhetens regelbundna kvalitetsmätningar (MSS) och andra kontroller kopplat till verksamheten.
 • Säkerställa leveransen av interna mätningar både kvalitativt och kvantitativt, bl.a. Instamätningar.
 • Kvalitetssäkra utfört arbete internt och externt.
 • Med din kunskap bidra till att ärenden åtgärdas på ett så kvalitativt och kostnadseffektivt sätt som möjligt.
 • Regelbundet återkoppla resultat från utförda uppföljningar till respektive team samt vid behov tillsammans med teamet skapa plan för åtgärd.
 • Med utmärkt service vara ett stöd för arbetsledning och medarbetare gällande framtagande av åtgärdsplaner och annat utvecklingsarbete.
 • Delta i projekt samt självständigt driva förbättringsprojekt inom verksamheten.
 • Utifrån rollen arbeta med ständig utveckling av verksamheten så att vi ständigt ligger i framkant när det gäller metoder och verktyg.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Kvalitetscontroller har du ett starkt driv och du är en problemlösare av rang som stimuleras av utmaningar. Du har en mycket god förmåga att kommunicera, är affärsmässig i ditt sätt att arbeta och van vid att arbeta mot olika gränssnitt. För att lyckas väl i rollen är du strukturerad i ditt arbetssätt och tar stort ansvar för ditt arbete. Vi ser att du behöver ha tidigare erfarenhet av att följa upp kvalitet och/eller en verksamhet enligt en satt standard. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom kollektivtrafik och med projektledning.

Vidare har du:

 • Eftergymnasial examen
 • Erfarenhet från verksamhet inom lokalvård, klottersanering och/eller foliering
 • Erfarenhet från planering, koordinering och/eller administrativt arbete
 • Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Åstrand, Head of Facility management på mats.astrand@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, Sista ansökningsdag är den 16 april. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Tjänsten är en tillsvidareanställning och i huvudsak arbetar du på dagtid men det förekommer även kväll-, natt- och helgarbete för att kunna ansvara och utföra mätningar. Start beräknas omgående eller efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Service, kvalitetsuppföljning, kvalitetssäkring, facility management

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2021-03-19