Key Account Manager

Stockholm

Arbetsuppgifter

Är du en affärsdriven, lösningsfokuserad och lyhörd person med erfarenhet av långsiktiga kundrelationer? Vill vara med när vi på MTRX fortsätter vår resa med att utmana en hel bransch? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som Key Account Manager hos oss!

Nu söker vi dig som trivs bra med att arbeta i ett litet team, vill vara med och påverka vår affär, utveckla våra kundrelationer och bidra till att öka vår omsättning på ett lönsamt sätt inom företagsförsäljning.

I rollen ansvarar du för att:
Förhandla och implementera avtal samt bearbeta såväl nya som befintliga företagskunder via telefon, epost samt via fysiska eller digitala möten
Vårda och utveckla affären och relationen med våra återförsäljare
I förekommande fall driva anbudsprocessen vid upphandling enligt LOU
Organisera event för resebyråer och företagskunder i egen regi eller i samarbete med externa partners
Ta fram säljrapporter och kundanalyser
Förvalta och underhålla våra säljverktyg t.ex. CRM

Du är en av nyckelpersonerna i vårt team med många kontaktytor såväl internt som externt. Eftersom våra kunder finns både i Stockholm och i Göteborg samt på flera andra orter i Sverige förväntas du att resa i tjänsten. Du har ett stort ansvar i att vara drivande inom företagsförsäljning och arbetar nära tillsammans med vår Försäljningschef. Du kommer ingå i vårt kommersiella team och rapportera till vår Kommersiella chef.

Kvalifikationer

Vem vi söker
En energisk, nyfiken och kundfokuserad person som gillar att vara en del av ett bolag och team som ständigt vill utmana. Du brinner för kunden och försäljning samt har en känsla för såväl helheten som det där lilla extra för att vinna kundens förtroende. Och du drivs av att tillsammans med dina kollegor förbättra kundupplevelsen under hela kundens resa.

Erfarenheter som är viktiga att ha i denna roll är:
Tjänsteförsäljning B2B
Förhandlingsvana
Erfarenhet av att själv planera ditt arbete mot uppsatta mål
Relationsbaserad försäljning
Kännedom om affärsresebyråer och deras olika system
Ett mycket starkt plus är om du har ett upparbetat nätverk bland reserelaterade beslutsfattare inom B2B segmentet.

Utbildning och arbetslivserfarenhet:
Utbildning inom försäljning eller ekonomi, gärna högskoleutbildning eller motsvarande
Minst sju års arbetslivserfarenhet, varav två år från försäljning B2B
Minst två år med eget ansvar för arbetsupplägget
God kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift
Mycket goda kunskaper inom Excel och övriga Office-paketet
Meriterande med erfarenhet av LOU

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vad vi erbjuder
Ett spännande uppdrag i en framtidsbransch med fantastiska kollegor på centralstationen i Stockholm Central.
Förutom härliga kollegor så får du en schysst lön med bra villkor. Du får tjänstepension, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRX fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Intresserad?
Vi är mycket nyfikna på dig så ansök så snart som möjligt, vi intervjuar löpande (vi tar inte emot ansökningar via epost). Nästa steg i processen är att genomföra urvalstester, därefter intervjuer och referenstagning.
Som tillträdesdag har vi tänkt 3:e april men vi är flexibla med startdatum, dock ser vi att du börjar före sommaren.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan Stockholm - Göteborg med våra snabbtåg, och under sommarhalvåret förlänger vi sträckan hela vägen ner till Båstad. Vi är ett familjärt bolag som präglas av en prestigelös kultur med höga ambitioner och har sedan starten, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer, och har även varit punktligast av både flyg och tåg på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2021. MTRX erbjuder smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Vi har ett platskontor i Göteborg och huvudkontoret ligger i Stockholm City. Vi är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, ett av de ledande tågbolagen i världen.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-04-03

Eller enligt ök.

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-12
Referensnummer: C120570

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-01-18