Junior Business Developer till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda och är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik.
MTR Pendeltågen siktar på att bli ett pendeltåg i världsklass där både medarbetare och resenärer ser MTR Pendeltågen som det självklara valet. Vi söker dig som vill vara med på resan och utveckla hållbara samhällen.

Som Junior Business Developer har du en central roll i MTR Pendeltågens utvecklingsarbete, både strategiskt och taktiskt. Tillsammans med 6 kollegor i Programs & Operations Development-teamet är du en central del i att säkerställa kvalitet i leveransen idag och konkurrenskraft framåt. Som Junior Business Developer är ditt uppdrag att med utgångspunkt i resenärens behov vara en viktig del i utvecklandet av verksamheten genom att följa upp, analysera, utmana och utveckla såväl nya som befintliga processer och metoder.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
Genom välgrundade dataanalyser identifiera utvecklingsbehov, hitta lösningar och ta fram beslutsunderlag
Uppföljning och rapportering av verksamheten till kund (Trafikförvaltningen) och andra intressenter
Bidra i utvecklingsprojekt med att ta fram planer, göra grundanalyser och driva genomförande i organisationen
Driva och bidra till tvärfunktionella förbättringsinitiativ och stödja de operativa avdelningarna inom hela pendeltågsverksamheten
Stödja MTR Pendeltågens ledningsgrupp och operativa chefer med analys, beslutsunderlag och rapporter vid behov

"I den här rollen blir du del av ett fantastiskt team av analytiska & drivna kollegor, som stöttar och inspirerar varandra. Jag som ledare tror på att delegera ansvar, samtidigt som jag gärna är involverad i problemlösning och agerar bollplank där det behövs."
Susanne Engström, Head of Programs & Operations Development.

Våra Business Developers har ett brett kontaktnät i organisationen som inkluderar ledningsgrupper i både MTR Pendeltågen och MTR Mälartåg, chefer i verksamheten, härliga medarbetare och andra supportavdelningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du strukturerad, analytisk, engagerad och resultatorienterad. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta och bygga nätverk. Du har ett helhetsperspektiv och motiveras av att arbeta i en miljö med högt tempo och hög ambitionsnivå.

Vidare har du:
Civilingenjörsexamen eller examen inom ekonomi eller motsvarande relevant område.
Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete, analys, projekt eller liknande roll är meriterande.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-30
Referensnummer: C89651

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-05-25