Integrationsspecialist IT till MTR Nordic

Stockholm

MTR är inne i spännande och expansiv fas med nytt kontrakt samt ett fokus kring digitalisering där integration av data från fordon och mellan system är prioriterat. Vi söker därför förstärkning till integrationsgrupperingen i form av en utvecklande integrationsspecialist. Rollen är varierande och innebär delaktighet i hela kedjan från analys & design till implementation, likväl som ansvar över integrationsplattformens tillstånd och underhåll. 

Rollen ligger inom vår IT-avdelning på MTR Nordic som ger stöd till alla bolag inom koncernen, d.v.s. MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Management, MTRX samt MTR Tech.

Din roll hos oss

Som utvecklande integrationsspecialist har du en god förståelse för integrationsprinciper och utgör en nyckelspelare i integrationsdesign samt implementation. Integrationsplattformen är en strategisk och verksamhetskritisk del av MTR:s IT-landskap och en självklar del av det pågående moderniserings- och förändringsarbetet inom bolaget.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Ansvar för förvaltning och utveckling både utifrån teknisk roadmap för plattformen samt övrig verksamhets krav.
 • Fortlöpande dialog med intressenter på IT och i övrig verksamhet för att tillsammans driva förändringsarbetet genom design och implementation.
 • Vara med tidigt i förändringsdialogen för att påverka lösningar utifrån ditt kunnande kring integrationsprinciper.
 • Ha en känsla för hur olika alternativ driver kostnad i kringliggande system
 • Överblick över hur förändringarna påverkar integrationsbilden och ser till att de genomförs på bästa sätt.

På IT avdelningen arbetar idag 30 personer, uppdelat i fyra mindre enheter. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen (under Corona arbetar vi givetvis mer digitalt och utgår från kontoret varannan vecka). Integrationsansvarig rapporterar till CTO.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

Vi söker dig som har förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat. Du är energisk och arbetar resultatinriktat. Du har integritet och ett stort intresse för att förstå verksamheten.

För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du har en förståelse för affären och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv.

Vidare har du

 • Minst 2-3 års erfarenhet av integration.
 • Projektledaregenskapet och är van vid att jobba metodiskt med krav och prioriteringar.
 • Gärna att du har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, engelska och uttrycker dig på båda dessa språk obehindrat.
 • Erfarenhet från integrationsplattformen iCore är meriterande, men är inget krav då utbildning kommer att tillhandahållas.

Tekniska krav

 • Goda kunskaper och erfarenhet av Microsoft Azure: (IoT) Servicebus, Logic Apps, Azure Functions, API Management, Data Bricks, Storage (inkl. Data Lake), SQL DB, Cosmos DB, Python
 • Goda kunskaper och erfarenhet om etablerade filformat: JSON, XML, XSLT, CSV etc.
 • Grundläggande kunskaper om Azure DevOps.

Meriterande:

 • Goda kunskaper och erfarenhet av Azure Power BI.
 • Kunskap och erfarenhet av AWS.
 • Kunskap och erfarenhet av MS Biztalk Server.
 • Kunskap och erfarenhet av andra integrationsplattformar.
 • Kunskap och erfarenhet av EDIFACT och Peppol.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, rekryterande HR Partner, via alexandra.pahlman@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: IT Integration Integrationsansvarig iCore

Publicerad: 2021-02-03