Inköpsspecialist Direkt material MRO

Stockholm

Arbetsuppgifter

Nu behöver vi en skicklig Sourcing Manager för MRO som både kan vara delaktig i att bygga och utveckla kategoriarbetet tillsammans med kategoricheferna och utveckla vår avdelning
Idag har vi direkt och indirekt material. Det som är direkt material i vår värld är reservdelar till våra fordon. Vår inköpsorganisation består av ett team med Sourcing Managers och Category Managers. Som Sourcing Manager på MRO kommer ditt huvudansvar vara att leda taktiska inköpsaktiviteter inom direkt material. Du kommer också att vara delaktig i kategoriarbetet både tillsammans med kategorichefen för MRO och tillsammans med dina kollegor som jobbar sida vid sida med dig. Vidare leder och exekverar du aktiviteterna från kategoriplanerna, och plockar in affärer som kommer ad hoc. Du ansvarar också för B-leverantörerna, leder mindre förhandlingar och följer upp spend-utvecklingen. Vi ser ju också en potential här med stora leverantörer globalt, framför allt på fordonssidan där vi har samma leverantörer, t ex för växellådor, hjulaxlar allt som är till våra fordon och så har man inte koordinerat det.

Kvalifikationer

Vi kommer att välja kandidater som har affärsmannaskap, ledarskap och förmåga att påverka för det är egenskaper som krävs utöver hantverket inköp, det och en strategisk höjd.
Tidigare har erfarenhet av direkt material, helst inom verkstadsindustrin.
Du ska kunna läsa och tolka ritningar, tycka om att vara ute i våra verkstäder, gå ut på lagret och verkligen tycka det är genuint roligt. Det är också viktigt att personen som kommer in är strukturerad och fattar affären så att hon eller han kan prioritera och stötta kategoricheferna i arbetet med att utveckla och implementera kategoriplanerna. Problemlösningsförmåga är också något som värdesätts i den här rollen.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Du kan även kontakta Rebecca Ancker, rebecca.ancker@embeddedskills.se 0734-332336
Urval sker löpande

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23
Referensnummer: C70794

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-16