Initiativtagande Produktionsingenjör till MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss

I rollen arbetar du med att identifiera och driva olika förbättringar inom produktionsteknik. Du kommer att vara en drivande kraft i vårt arbete med att införa best practice på våra verkstäder och vara en viktig del i vårt arbete med underhållsoptimering kopplat till produktionsteknik. I rollen ingår även att produktionsbereda nytt och förändrat underhåll. För större underhållspaket är du den som håller ihop arbetet för det tvärfunktionella team som jobbar med beredningen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
-Utifrån datadriven analys driva arbetet med att utveckla metoder, arbetssätt, processer och verktyg för utförande av underhåll i produktion på ett effektivt och säkert sätt.
-Produktionsbereda nytt och förändrat underhåll inklusive viss projektledning vid större underhållsberedningar där det är flera specialister som deltar.
-Driva och bidra till tvärfunktionella förbättringsinitiativ inom området produktionsteknik.
-Uppföljning av våra planerade tider för olika underhållsaktiviteter och tillsammans med våra verkstäder se över de tider som behöver revideras.

Kvalifikationer

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du en initiativtagande och drivande person som brinner för att identifiera och implementera förbättrade arbetssätt för produktionen tillsammans med andra. Du är nyfiken och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot dina målgrupper. Du trivs med att planera ditt arbete och arbeta systematiskt och fokuserat mot uppsatta mål.

Vidare har du
-Minst kandidatexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom teknik.
-Arbetslivserfarenhet inom produktionstekniskt område som t.ex. tillverkning av underhåll av fordon och komponenter.
-Goda IT-kunskaper.
-Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete med Coradiafordon X60-62.

Tjänsten avser heltid med placering Hammarbydepån som ligger vid Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i avdelningen Project och Engineering och samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen. Hos oss får du ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-13
Referensnummer: C69497

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-22