IT-projektledare till MTR Nordic

Stockholm

MTR IT är i en förändringsfas och nytt fokus för IT är även att driva och delta i koncernens digitalisering. Vi satsar nu stort på att ta nästa steg som mer affärsdrivet IT där vi har många spännande projekt som ofta rör effektivare arbetssätt med hjälp av nya IT-lösningar. För att lyckas utökar vi nu med nya talanger med rätt inställning och viljan att leverera.

MTR IT verkar koncernövergripande med uppdrag att säkerställa bästa tekniskt möjliga och kostnadseffektiva IT som ger koncernen de bästa förutsättningar för leverans, kvalitet, utveckling och tillväxt.

Din roll hos oss
Du kommer agera som förstudieledare/projektledare för våra projekt hela vägen från att driva spännande analyser, till att leda design, planera projekt, leda och styra utveckling, samt säkra så leveranserna uppfyller kraven hela vägen till mottagande verksamheten. Våra projekt innebär ofta framtagning, eller anpassning av systemapplikationer. Arbetet innehåller även ko-ordinerande dialoger med leverantörer som med våra uppdragsgivare, interna som externa.

Vi använder oss av en kombination av agilt arbetssätt i men även traditionellt arbetssätt för att kunna säkra investeringsbeslut och realisera ny basarkitektur.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Du kommer driva förstudier och analyser som ska komma fram med realiseringsförslag på behov från verksamheten. Arbetet innebär allt från att leda, paketera och samordna framtagning av behov och krav tillsammans med verksamheten, samt tillsammans med våra arkitekter/förvaltare matcha detta mot övergripande tekniska lösningar baserat på vad som redan finns, bör tas fram eller köpas in.
 • Du bidrar även med att tydliggöra leveranserna. Du skapar och tydliggör tillhörande aktiviteter tillsammans med utförarna (ex. vårt utvecklingsteam, BI-team, integrationsplattform eller tekniska driftlösningar), och kravställarna på våra bolag (verksamhetsutvecklare) för att sammanställa en projektplan som säkrar största möjliga leverans och kvalitet för pengarna.
 • Du kan komma att leda vår egen mjukvaruutveckling i form av projekt, delprojekt i större verksamhetsutvecklingsprojekt samt aktiviteter och säkra leverans.
 • Under genomförandet bidrar du med ledning av projektresurser som arkitekter och utvecklare, samarbetar med team-ledare och chefer, använder metoder som riskhantering och ändringshantering, följer upp och rapportera mot plan till sponsor och styrgrupp, samt hela tiden säkrar så vi löpande levererar enligt överenskomna mål till verksamheten.
 • Du kommer även säkra leveransacceptans för att säkra kvalitet, liksom leda förvaltare, verksamhet och drift för att säkra driftsättning av releaser, införande och överlämning så effektivt och säkert som möjligt. Efter leverans är det väldigt viktigt för oss med uppföljning.

På IT avdelningen arbetar idag ca 30 personer, uppdelat i fyra mindre enheter där du ingår i IT avdelningens projektteam. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen (under Corona arbetar vi givetvis mer digitalt och utgår från kontoret varannan vecka). Du rapporterar till CIO samt status till styrgrupper och projektansvarig IT.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start omgående, enligt överenskommelse.

Du som söker till oss 
Som person vill du utvecklas, är pragmatisk och resultatfokuserad, samt en vilja att nå bra IT-lösningar och resultat för MTR. För att kunna göra detta bör du vara strukturerad, drivande och proaktiv med förmåga att ständigt hitta lösningar, samt mycket intresserad av projekt med IT-påverkan. Du rör dig med lätthet mellan teknik och verksamhet, samt att arbeta med medarbetare på olika nivåer och olika teknisk kunskapsnivå. Du är analytisk samtidigt som du har god förmåga att skapa projektinformation och presentera den på ett sätt som skapar förtroende och förståelse.

Då arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din pedagogiska förmåga.

Vidare har du

 • Minst fem (5) års erfarenhet av att leda förstudier/projekt inom IT
 • En bakgrund inom ett antal av områdena; förstudieledning, lösningsarkitektur/systemering, kravhantering, IT-projektledning, IT-utveckling och test
 • Kunskap om de olika tekniska byggblocken runt IT-utveckling, dvs teknisk projektledning
 • Förmågan/viljan av att själv och tillsammans med andra, ta fram relevanta beslutsunderlag baserat på dokumenterade analyser av affärsnytta och teknikval.
 • Förmågan/viljan att styra projekt med IT-påverkan mot verksamhetens mål och nytta
 • Förmågan/viljan att sätta upp rätt nivå på krav och lösningar för att lyckas med projekt
 • Erfarenhet/viljan m.h.a. granskningar och test kvalitetssäkra leveranser
 • Erfarenhet/viljan av att slutföra och validera nyttan av projekt.
 • God kunskap i en standardprojektmodell och relevant utbildning/erfarenhet av projektledning
 • God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
 • Relevant akademisk utbildning som systemvetare eller motsvarande

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, rekryterande HR Partner, via alexandra.pahlman@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Projektledare IT 

Publicerad: 2021-04-29