Head of Finance till MTR Facility Management

Stockholm

MTR Facility Management är ett nystartat bolag som erbjuder en rad tjänster så som fastighetsdrift, lokalvård och projekt inom lokalanpassning både internt och externt. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Att arbeta som Head of Finance på MTR Facility Management

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare som externa kunder. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Din roll hos oss

Att arbeta som Head of Finance hos oss innebär en samverkan med övriga bolag och ett strategiskt tänk i kombination med mer vardagliga frågor. Arbetet är högt och lågt och du kommer vara med på vår utveckling att bygga ett bolag som är konkurrenskraftigt på marknaden. Du ingår i FMs ledningsgrupp bestående av 7 medarbetare som sitter i DN-huset och i Liljeholmen. Du rapporterar till CEO.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Strategiskt och operativt ansvar för bolagets finansiella styrning genom att leda, planera, samordna, utveckla och följa upp verksamheten.
 • Ingå i bolagets ledningsgrupp och aktivt bidra till att utveckla bolaget.
 • Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för att företaget och gruppen ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
 • Ta fram strukturer för och genomföra rapportering till ledningsgrupp, styrelse och ägare.
 • Ansvara för rapportering av bolagets och avdelningarnas resultat till närmaste chef samt övriga berörda interna och externa parter.
 • Operativt följa upp och implementera arbetssätt och utveckla arbetsverktyg för BI och verksamhetsuppföljning.
 • Ansvarar för budget- och prognos-processer samt Business Reviews.
 • Ansvar för månadsbokslut
 • Hantera fakturering gentemot andra koncernbolag och vissa kunder
 • Fånga upp och driva förändringsarbete som medlem i bolagets ledningsgrupp
 • Ingår i beredskapsorganisationen för MTR FM

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som Head of Finance är du en person som gillar strategiska frågor men också kan ta dig ann mer vardaglig problematik, du gillar samarbete då det kommer att ske en samverkan med övriga bolag. Du är coachande i ditt förhållningssätt och kan bistå med stöd till chefer i organisationen.

Vidare har du

 • 7-10 års erfarenhet från finansiellstyrning samt ledarerfarenhet
 • Intresse för den operativa verksamheten

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, HR, alexandra.pahlman@mtr.se.  Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Nyckelord: Finans Ekonomi Business Controller Finanschef

 

Publicerad: 2021-02-03