HR Business Partner

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta brett inom HR i en föränderlig och utvecklande miljö. Du kommer att få chansen att bli del av ett HR-team i ett av våra bolag. Våra HR-avdelningar inom MTR Nordic Group arbetar i en matrisorganisation. Det koncernövergripande ansvaret för det strategiska HR-arbetet, samordningen av HR:s gemensamma årsplan inom MTR Nordic Group samt övergripande ägarskap för alla HR-processerna ligger i moderbolaget MTR Nordic, medan de operativa bolagen ansvarar för att bevaka HR-perspektiv och säkrar att ledarna arbetar utifrån våra processer. Vissa av HR-processerna är delegerade till de operativa bolagen vilket innebär att man som HR Business Partner kan få ansvar för en process, inklusive utveckling och förankring inom MTR Nordic Group. HR- funktionen har en naturlig och framstående plats i våra ledningsgrupper på alla nivåer. Som HR Business Partner är du en viktig spelare i en avdelningsledningsgrupp för att hålla i HR-frågorna, säkerställa HR-perspektiv och bidra till att organisationen utvecklas i rätt riktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Aktivt driva, utveckla, följa upp HR frågorna och delta i de lokala ledningsgrupperna
Aktivt coacha, utveckla och stötta ledare både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga utvecklingen i alla HR-relaterade processer
Hålla ihop rekryteringar, ta fram lämpliga kandidater, administrera, intervjua och stötta i att välja rätt i samråd med ansvarig chef
Implementera övriga HR- processer i en definierad enhet i organisationen genom det operativa ledarstödet
Ansvar för att implementera, driva, följa upp och utveckla processerna inom det egna specialistområdet inom hela MTR Nordic- koncernen

Vi är måna om att du kontinuerligt utvecklas hos oss och det finns möjligheter att få ansvar för specifika områden eller projekt inom din roll.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha många kontaktytor i organisationen samt att ha en varierande och föränderlig vardag. Tempot är högt och det krävs att du är flexibel samt att du kan hantera uppgifter av väldigt olika karaktär parallellt. Vi arbetar utifrån våra fyra värderingar och arbetet präglas starkt av dessa.
Vi ser framför oss att du är strukturerad, drivande och proaktiv samt välutvecklad kommunikativt. Du behöver ha en analytisk förmåga och kunna se frågor ur ett större perspektiv. Flexibilitet är en viktig egenskap då det finns många intressenter och det är inte ovanligt du kommer att behöva omprioritera din dag. Din professionalism och pedagogiska förmåga gör att du skapar stort förtroende hos ledarna. Du känner dig trygg med att hålla i presentationer för ledare och ledningsgrupper.
Erfarenhet krävs

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-02-01

Så fort som möjligt eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-17
Referensnummer: C67318

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-11-17