HR Business Partner MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vill du jobba brett med strategiska HR-frågor i högt tempo med internationell kontext? Som HR Business Partner på MTR Nordic arbetar du med koncernövergripande processer och strategier samt har stor frihet att driva på HR-frågor och förbättringsförslag för att bidra till bolagets utveckling! Du kommer själv ha ansvar för dina processer med många kontaktytor inom MTR Nordic Group, MTR world wide och externa partners.
Du ingår i ett glatt HR-team bestående av sju medarbetare med nära till skratt och mycket olika erfarenheter som mer än gärna bollar idéer och delar med sig av sin kunskap. Vi arbetar även tvärfunktionellt med hela koncernens HR på ca 35 medarbetare. Du rapporterar till HR-direktör och ingår i HR-ledningsgrupp.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Aktivt driva och bidra till tvärfunktionella utvecklingsprojekt och förbättringsinitiativ.
Ansvar för och driva processer kopplade till young professionals och karriärmöjligheter, både internt och externt bland annat genom deltagande på mässor och arbete med employer brand.
Helhetsansvar för MTRs Graduate program - rekrytering, mentorskap och mobilitet inom MTR world wide.
Ansvar för summer interns
Ansvar för koncernens medarbetarundersökning - utveckling, ramverk, sammanställning av resultat och hålla i presentationer
Framtagande av HR KPIer månatligen
Arbeta brett med HR-frågor och supportera våra ledare i frågor som rekrytering, arbetsrätt, performance management och lönerevision

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som HR Business Partner behöver du tycka om att ha många kontaktytor i organisationen samt att ha en varierande och föränderlig vardag. Som person är du analytisk och engagerad. Tempot är högt och det krävs att du är flexibel samt att du kan hantera uppgifter av olika karaktär parallellt. Vi arbetar utifrån våra fyra värderingar som genomsyrar hela vår verksamhet. Ständig utveckling är en av dessa och du är således inte rädd för att utmana, utveckla och driva igenom förändring. Du motiveras av att ta stort eget ansvar men samtidigt ha nära samarbete med dina övriga HR-kollegor.

Vidare har du:
Akademisk examen som personalvetare, beteendevetare eller motsvarande
Ett par års erfarenhet från brett, kvalificerat HR-arbete
Erfarenhet av att driva projekt inom HR
Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande med erfarenhet av arbete med:
Young professionals
Trainee-program
Employer Brand

Erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, HR Business Partner, via alexandra.pahlman@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Nyckelord: HR Business Partner, Young professionals, Trainee-program, Medarbetarundersökning, Mobilitet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-03-01

Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-12
Referensnummer: C120985

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-01-16