Gruppchef till MTR Tech Hammarbydepån

Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som gruppchef kommer du få ansvara för ditt egna team med syfte att operativt ansvara och driva teamet framåt. Teamet du kommer vara ansvarig för har en bred kompetens och utför många olika typer av uppdrag, i teamet ingår både reparatörer och medarbetare i specialistroller. Du coachar, utvecklar och leder medarbetarna genom att:

- Säkerställa att din produktionen håller rätt kvalitet och levererar enligt mål.
- Bryta ner övergripande mål på individnivå och på ett strukturerat sätt utveckla och skapa goda förutsättningar för att medarbetarna ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
- Hålla i regelbundna utvecklings-, uppföljnings- och lönesamtal.
- Leda och fördela arbetet på ett sätt så att befintlig kompetens utnyttjas på bästa sätt och enligt prioriteringsordning.
- Arbeta med uppföljning av medarbetare, arbetsplatsobservationer, disciplinära ärenden och rehabilitering.
- Medverka vid rekrytering, introduktion och uppföljning av nyanställda.
- Agera som förebild och arbetsgivarrepresentant och medverkar i företagets ständiga utveckling i syfte att förbättra och effektivisera.
- Ansvara för att information förmedlas från ledning till medarbetare inom det egna teamet, och säkerställer att informationen tas emot.

Tjänsten avser heltid med placering i depån i Hammarbydepån (Blåsut) Gruppen du ansvarar för arbetar dagtid. Du rapporterar till underhållschefen för Komponent.

Kvalifikationer

För att fungera i rollen krävs det att du är flexibel och trivs i en föränderlig verksamhet. Du är drivande, engagerad och har en god förmåga att få med dig andra. Att arbeta strukturerat och analytiskt gillar du och du är även bra på att ta beslut i pressade situationer. Viktigt är att du känner dig trygg i dig själv och din roll och vågar ta ansvar även om det inte alltid blir helt rätt.

Vidare har du:
- Erfarenhet från en ledarroll.
- Erfarenhet från verkstad, industri eller annat tung-tekniskt område, gärna i form av en ledarroll.
- Det ses som starkt meriterande om du har utbildning på eftergymnasial nivå med inriktning teknik.
- Dina svenska kunskaper i tal och skrift är mycket goda.
- God IT-vana.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hivi Hirori, rekryteringsansvarig, via hivi.hirori@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-02
Referensnummer: C133974

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2023-05-02