Gruppchef till MTR Pendeltågen

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker en Gruppchef för lokförare som vill vara med och leda samt utveckla trafikverksamheten inom Pendeltågen.
Uppdraget som gruppchef hos oss är att operativt ansvara för att planera, samordna, utveckla och följa upp din del av verksamheten. Dina medarbetare arbetar som lokförare och du rör dig aktivt i verksamheten för att vara tillgänglig för att motivera och coacha dina medarbetare i det dagliga arbetet. Du bidrar även till Pendeltågens utveckling genom att driva och delta i projekt och förbättringsinitiativ.
I denna roll ingår ett delegerat arbetsmiljöansvar, ett fullt rehabiliteringsansvar samt en säkerhetsdelegering.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
Coacha, leda och följa upp dina medarbetare i verksamheten
Skapa förutsättningar för medarbetare att nå sina mål
Driva och leda tvärfunktionella projekt med andra avdelningar för ständig utveckling av verksamhet, rutiner och processer
Ansvara för att hantera avvikelser och risker som kan påverka säkerheten
Medverka i rekrytering av nya medarbetare

Som ledare på MTR är du ett stöd för medarbetarna då du har ett närvarande och coachande ledarskap. Detta innebär att du kommer att genomföra utvecklingssamtal, ha kontinuerliga arbetsplatsträffar samt svara för att dina medarbetare får lämplig stimulans och utveckling. Vi ser gärna att du agerar innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla trafikverksamhetens övergripande mål.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Gruppchef behöver du vara en trygg person med god kommunikativ förmåga. Du har förmågan att coacha och leda framåt och skapa långsiktiga relationer med dina medarbetare, kollegor och övriga interna funktioner. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring och har en vilja att utveckla människor. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Du har förmågan att vara ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer.

Vidare har du:
Kandidatexamen eller motsvarande erfarenhet
Erfarenhet från en liknande roll med personalansvar
Erfarenhet av att driva projekt eller förbättringsinitiativ
God kommunikativ förmåga och är trygg i att skapa och presentera beslutsunderlag genom ett samverkande och lyhört arbetssätt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du vara driven och mycket framåtriktad med ett starkt fokus på resultat och leverans.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-02-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30
Referensnummer: C69188

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-04