Gruppchef sanering

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en gruppchef Sanering kundmiljö till vår klotteravdelning. Avdelningen består av ett 70-tal medarbetare som tillsammans arbetar dag och natt med koordinering samt sanering av främst fordon samt stationer i tunnelbanan och pendeltågens miljöer. Tillsammans med Chef Klottersanering ansvarar du för att säkerställa leveransen gällande klottersanering gentemot våra uppdragsgivare.

Rollen som Gruppchef är operativ i den dagliga driften med vissa strategiska inslag. I tjänsten ingår personalansvar för närmare 20 Klottersanerare som utför saneringsarbeten i tunnelbanan och pendeltågens kundmiljö samt på pendeltågens fordon. Rollen som gruppchef innefattar personalledning, utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten och arbetsmiljöansvar för din personalgrupp. Tillsammans med dina fyra gruppchefskollegor säkerställer ni att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.

Dina huvudsakliga uppgifter är
Utveckla och säkerställa klottersaneringens leverans enligt uppdragsavtalets alla delar, underhåll, klottersanering samt vidarerapportering
Säkerställa att vi uppfyller vårt avtal och att vi på ett så resurseffektivt sätt som möjligt planerar och genomför saneringsarbetet
Säkerställa att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar i leverantörsledet och i dess leverans.

Tjänsten är på heltid i huvudsak på dagtid men för att du ska få möjlighet att träffa alla dina medarbetare förekommer även visst helgarbete. Du ingår i ledningsgruppen för Klotteravdelningen och förväntas därför att ha förmågan att lyfta blicken och tänka utveckling för hela enheten. Tjänsten rapporterar till chef Klottersanering och du utgår från vårt platskontor i Liljeholmen

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Gruppchef sanering kundmiljö är du trygg och kommunikativ i ditt ledarskap med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du samarbetar väl med berörda parter och är inte rädd för att fatta beslut. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden och följa upp resultat. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. En grundpelare i vårt ledarskap är det coachande förhållningssättet vars synsätt och tydlighet du måste dela.

Vidare har du
Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
Gärna erfarenhet av arbete inom klottersanering (meriterande)
Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt (meriterande)
Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.
Du är efterlängtad så vi ser gärna att du startar omgående annars enligt överenskommelse.

Erfarenhet krävs

Övrigt

MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Acar, via helena.acar@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Gruppchef, förändringsledning, klotter, sanering, arbetsledning

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-11
Referensnummer: C70885

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-11