Gruppchef på MTR Tech

Stockholm

Vi på MTR Tech söker dig som vill ta ansvar för att bygga upp och leda en stor grupp verkstadsmedarbetare, i arbetet med att utveckla och förbättra Stockholms Tunnelbana!

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTRX och MTR Tech. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss
I rollen som gruppchef kommer du få ansvara för att bygga upp och leda ett eget team bestående av bland annat reparatörer och svetsare. Medarbetarna i teamet kommer ha olika typer av kompetens och utför många olika typer av arbetsuppgifter. Din roll som gruppchef är att driva arbetet inom teamet framåt genom att coacha, utveckla och leda medarbetarna.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Tillsammans med HR ansvara för rekrytering, introduktion och uppföljning av nyanställda.
 • Säkerställa att produktionen håller rätt kvalitet och levererar enligt mål.
 • Leda och fördela arbetet på ett sätt så att befintlig kompetens utnyttjas på bästa sätt och enligt prioriteringsordning.
 • Bryta ner övergripande mål på individnivå och på ett strukturerat sätt utveckla och skapa goda förutsättningar för att medarbetarna ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
 • Hålla i regelbundna utvecklings-, uppföljnings- och lönesamtal.
 • Arbeta med uppföljning av medarbetare, arbetsplatsobservationer, disciplinära ärenden och rehabilitering.
 • Agera som förebild och arbetsgivarrepresentant och medverka i företagets ständiga utveckling i syfte att förbättra och effektivisera verksamheten.
 • Ansvara för att information förmedlas från ledning till medarbetare inom det egna teamet, och säkerställer att informationen tas emot, samt agera som medarbetarnas språkrör vid behov.

Du som söker till oss
För att passa och trivas i rollen krävs det att du är flexibel och trivs i en föränderlig verksamhet. Du är drivande, engagerad och har en god förmåga att få med dig andra. Att arbeta strukturerat och analytiskt en självklarhet för dig och du är bra på att fatta beslut i pressade situationer. Du är trygg i dig själv och din roll som chef, och vågar ta ansvar även om problem uppstår. Vidare har du:

 • Minst 2 års erfarenhet från chefsroll, gärna från en liknande verksamhet
 • Minst 5 års erfarenhet från operativt arbete i verkstad, industri eller annat tung-teknisk verksamhet
 • Meriterande är om du har utbildning på eftergymnasial nivå med inriktning teknik och/eller ekonomi
 • Dina kunskaper i svenska är mycket goda, både i tal och skrift
 • God IT-vana

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering i depån i Hammarbydepån (Blåsut). Vi tillämpar provanställning. Individuell lönesättning. I rollen som Gruppchef kommer du att jobba i huvudsak dagtid, du förväntas dock vara tillgänglig för att möta personalen på andra tider om det behövs. Du rapporterar till produktionschefen för Projekt/Fordon.

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 30 september. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2020-09-07