Gruppchef fordonsvård

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi har nu behovet av att rekrytera en gruppchef som kommer ansvara för fordonsvården i Tunnelbanans depåer på norra sidan av Stockholm. Du kommer arbeta tillsammans med andra gruppchefer och ni utgår från ett gemensamt kontor beläget i vår depå som ligger i Midsommarkransen. Rollen kräver en god samarbetsförmåga och att du är en flexibel person som tilltalas av administrativt och operativt arbete. Tillsammans med områdeschef fordonsvård ansvarar du för att säkerställa leveransen av fordonsvården gentemot våra uppdragsgivare.

Exempel på administrativa uppgifter är att ta fram produktionsdata samt skapa instruktioner för personal. Operativa uppgifter kan vara coachande samtal med medarbetare, uppföljning av kvalitet samt vårda kundrelationer.
Rollen som Gruppchef är operativ i den dagliga driften med vissa strategiska inslag. I tjänsten ingår personalansvar för cirka 40:tal lokalvårdare. Att ha ett coachande förhållningssätt är en grundpelare i vårt ledarskap och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap och är ofta ute och träffar dina medarbetare i våra depåer. Uppföljning av produktion, personalledning, utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten och arbetsmiljöansvar för din personalgrupp är en naturlig del av vardagen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
Säkra att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.
Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter.

Tjänsten är på heltid men för att du ska få möjlighet att träffa alla dina medarbetare förekommer även visst helgarbete. Du ingår i ett team med fyra gruppchefskollegor samt Områdeschef fordonsvård. Som Gruppchef arbetar du med frihet under ansvar och tjänsten förutsätter att du fördelar din arbetstid efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Gruppchef hos oss är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du:
Minst en gymnasial utbildning och det är meriterande om du har en eftergymnasial examen
Minst tre år erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar
Erfarenhet av arbete inom lokalvård är meriterande
Goda kunskaper i både svenska och engelska
Goda kunskaper i Officepaketet
B-körkort

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Namn, Titel, via förnamn.efternamn@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-18
Referensnummer: C141814

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Johan Virtanen

Publicerad: 2023-05-25