Gruppchef Lokalvård

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Facility Management, en del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till främst tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Vi söker nu en Gruppchef till vår lokalvårdsorganisation inom stationsstäd. Avdelningen består av cirka trehundra medarbetare som arbetar både dag och natt med städning av tunnelbanans stationer för att säkerställa en ren och säker miljö för våra resenärer. Som Gruppchef för lokalvården ansvarar du tillsammans med Områdeschef för att säkerställa leveransen gentemot vår uppdragsgivare.

En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande och affärsinriktat förhållningssätt. Vi tror på ett närvarande ledarskap där du dagligen träffar dina medarbetare ute i driften. Du kommer att ha ca 30-35 lokalvårdare i din grupp och tillhöra en avdelning med sex Gruppchefskollegor.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
Säkerställa att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.
Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Gruppchef lokalvård är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.
Vidare har du
Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
Gärna erfarenhet av arbete inom klotter eller lokalvård
Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten är på heltid och i huvudsak på dagtid med eventuellt enstaka helgdagar. I rollen ingår även beredskapsarbete enligt schema. Du rapporterar till Områdeschef lokalvård. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-31
Referensnummer: C64640

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-06