Gruppchef Lokalvård till MTR Mälartåg Eskilstuna

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Mälardalstrafikenfyller en viktig samhällsfunktion. Under pågående pandemi ligger vårt fokus på att fortsätta leverera full trafik med hög punktlighet för att på så vis minska risken för trängsel i kollektivtrafiken. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Vi söker just nu en Gruppchef med kvalitetsansvar till Gredbydepån i Eskilstuna. Avdelningen består av ca 10 medarbetare som arbetar med lokalvård av Mälartågs fordon.

Din roll hos oss
Att ha ett coachande förhållningssätt är en grundpelare i vårt ledarskap och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap och är ofta ute och träffar dina medarbetare i depån. Samtidigt förväntas du vara ute i våra kundmiljöer och följer upp utfört arbete för att säkerställa kvalité och avtalsuppfyllnad. Som Gruppchef arbetar du med frihet under ansvar  och tjänsten förutsätter att du fördelar din tid mellan dag och nattarbete då dina medarbetare arbetar skift. På varje skift finns också Teamledare som hjälper dig med den dagliga leveransuppföljningen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Kvalitetssäkra att lokalvårdens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
 • Ansvara för verksamhetens regelbundna interna INSTA mätningar och andra kontroller kopplade till verksamheten i och utanför Gredbydepån.
 • Säkerställa leveransen av interna mätningar både kvalitativt och kvantitativt.
 • Regelbundet återkoppla resultat från utförda uppföljningar till respektive team samt vid behov tillsammans med teamet skapa plan för åtgärd
 • Coacha, leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom ditt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i din grupp.
 • Säkerställa att medarbetare och Tågvärdar följer rätt städmetoder, säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon.
 • Ansvara för att stötta andra avdelningar som utför städinsatser med kvalitetsuppföljning, coachning i rätt städmetodik samt aktivt medverkande i dessa teams personalmöten.
 • Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.

Du som söker till oss
För att lyckas i rollen som Gruppchef hos oss är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du:

 • Minst en gymnasial utbildning och det är meriterande om du har en eftergymnasial examen
 • Minst tre år erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar
 • Erfarenhet av arbete inom lokalvård är meriterande 
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Ansökan
Låter det lockande? Vill du vara med på vår resa mot världens bästa Mälartåg? Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 1 sep 2021. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Linda Darrell, linda.darrell@mtr.se. Skicka din ansökan snarast, dock senast 24 juni. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2021-06-08