Gruppchef Fordonsvård Mälartåg

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker en gruppchef till avdelningen fordonsvård pendeltåg/Mälartåg. Du kommer att ansvara för fordonsvården i Älvsjö och Uppsala, samt för uppställningsplatser. I rollen behöver du därför kunna vara flexibel och arbeta både i Uppsala samt Älvsjö. Tillsammans med områdeschefen ansvarar du för att säkerställa leveransen av fordonsvården gentemot våra uppdragsgivare.

Rollen som Gruppchef är operativ i den dagliga driften med vissa strategiska inslag. I tjänsten ingår personalansvar för cirka 30-35 lokalvårdare. Att ha ett coachande förhållningssätt är en grundpelare i vårt ledarskap och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap och är ofta ute och träffar dina medarbetare i våra depåer. Rollen som gruppchef innefattar personalledning, utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten och arbetsmiljöansvar för din personalgrupp.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
Säkra att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner och med rätt behörigheter.
Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom ditt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.
Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter.

Tjänsten är på heltid dagtid men för att du ska få möjlighet att träffa alla dina medarbetare förekommer även visst helg- och kvällsarbete. Du ingår i ett team med fyra gruppchefskollegor och rapporterar till Områdeschef. Som Gruppchef arbetar du med frihet under ansvar och tjänsten förutsätter att du fördelar din tid mellan dag och nattarbete då dina medarbetare arbetar skift. Du fördelar även själv din tid mellan Stockholm och Uppsala för att kunna säkerställa leveransen. Du behöver även kunna åka till våra uppställningsplatser som för närvarande ligger i Gävle och Tierp. På varje skift finns också Teamledare som hjälper dig med den dagliga leveransuppföljningen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Gruppchef hos oss är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du:

Minst en gymnasial utbildning och det är meriterande om du har en eftergymnasial examen
Minst tre år erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar
Erfarenhet av arbete inom lokalvård är meriterande
Goda kunskaper i både svenska och engelska
Goda kunskaper i Officepaketet
B-körkort

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Namn, Titel, via förnamn.efternamn@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-04
Referensnummer: C138758

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-05-10