Förvaltningsledare BI

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som ska driva utvecklingen av vår BI-funktion och tillsammans med oss bygga IT i världsklass. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Koncernfunktionen IT har som uppdrag att leverera tillförlitliga och värdehöjande IT-tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och aktiv verksamhet.

Du blir en del av ett glatt och ambitiöst team på 5-6 personer som tillsammans säkerställer drift, förvaltning och vidareutveckling av MTRs Analytics plattform. Plattformen är byggd i MSBI och Qlik.

Som Förvaltningsledare BI har du en viktig roll i vårt arbete med att utveckla och utforma MTR:s IT-stöd till en verksamhet med hög digitaliseringstakt. Som ansvarig för Analytics-funktionen kommer du att ha många olika kontaktytor, dels internt på IT dels mot de olika bolagen. Du kommer att rapportera till utvecklingschefen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Koordinera arbetet kring MTRs Analytics-plattform
Medverka i och driva projekt relaterade till Analytics-området
Hantera leverantörsavtal
Ta fram budget och följa upp kostnader
Ansvara för omvärldsbevakning av området

Kvalifikationer

Akademisk examen inom relevant område för tjänsten
Erfarenhet av BI/Analytics i en större organisation
Erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete
Erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljningsarbete
God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
Det är meriterande om med erfarenhet av PM3-modellen och agila utvecklingsmetoder samt MSBI och Qlik.

För att trivas i rollen gillar du att ha många kontaktytor och har god förståelse för både IT och verksamhetens önskemål. Du tycker om att leda andra och har förmågan att fatta beslut. För rätt kandidat kan rollen innebära ett chefsansvar.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord:
Analytics
Qlik
BI
Ledarskap

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-28
Referensnummer: C64791

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-08