Försäljningschef till MTRX

Stockholm

Arbetsuppgifter

Är du en affärsdriven och lyhörd person med erfarenhet av långsiktiga kundrelationer och vill vara med när vi på MTRX fortsätter vår resa? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som försäljningschef för våra affärsresor och gruppresor.

Om rollen
Huvudsaklig uppgift som försäljningschef är att leda företagsförsäljningsteamet inom MTRX för att driva/öka försäljningen inom företag och resebyråer. Du bidrar aktivt till att kundstocken växer och att MTRX marknadsandelar ökar. I rollen ingår även att agera KAM med ansvar för egen kundportfölj.

I rollen ansvarar du för att:
Upprätta, implementera och vidareutveckla årlig budget samt aktivitetsplan för försäljningsteamet gällande ny- och befintlig kundbearbetning
Förhandla och implementera företagsavtal, både med nya och befintliga företagskunder via telefon, epost samt via fysiska eller digitala möten
Förhandla kommersiella avtal samt utveckla relationen med utvalda resebyråpartners
Driva anbudsprocessen vid upphandling enligt LOU
Organisera event för resebyråpersonal och företagskunder i egen regi eller i samarbete med externa partners
Effektivt koordinera och leda försäljningsteamet för att maximera bearbetningen av nya och befintliga kunder
Förvalta CRM tillsammans med MTR IT
Rapportera till kommersiella ledningsgruppen
Du är en nyckelperson i vårt kommersiella team och har ett stort ansvar i att vara drivande inom företagsförsäljning. Du rapporterar till Chief Commercial Officer (CCO)

Vem vi söker
En energisk, nyfiken och kundfokuserad person som gillar att vara en del av ett bolag och ett team som ständigt vill utmana. Du gillar att förbättra kundupplevelsen tillsammans med dina kollegor. Du är en erfaren säljare och ledare med känsla för såväl helheten som det där lilla extra för att vinna kundens förtroende. Erfarenheter som är viktiga att ha i denna roll är:
Tjänsteförsäljning B2B
Förhandlingsvana
Kännedom om affärsresebyråer och deras olika system
Office-paketet
Ett plus är om du har ett upparbetat nätverk bland reserelaterade beslutsfattare inom B2B segmentet. Vidare kräver rollen att du är driven och självgående och att du periodvis har möjlighet att planera in resor över dagen till våra kunder inom vårt geografiska verksamhetsområde, givetvis med våra snabbtåg.

Kvalifikationer

Utbildning och arbetslivserfarenhet:
Utbildning eller motsvarande inom Försäljning eller ekonomi, gärna högskoleutbildning
Minst 10 års arbetslivserfarenhet, varav 5 år från försäljning B2B
Minst 3 års erfarenhet av LOU
Minst 1 års erfarenhet av att leda och coacha inom sälj
God kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift

Vad vi erbjuder
Ett spännande uppdrag i en framtidsbransch med fantastiska kollegor. Vårt kontor i Stockholm finns på Centralstationen. Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRX fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor.
Som anställd hos MTRX får du ta del av våra förmåner, exempelvis: Friskvårdsbidrag, rabatt på resor hos MTRX

Om du vill söka
Vi välkomnar alla in i MTRX-gänget, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Det är alla medarbetares unika personligheter som gör att vi kan erbjuda våra resenärer en unik serviceupplevelse- varje dag.
Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering och tester för urval för att säkerställa att vår rekryteringsprocess är så objektiv och rättvis som möjligt. Alla som söker jobb hos oss bedöms därför utifrån samma krav och kriterier.
Skicka in din ansökan via länken genom att registrera CV så snart som möjligt då vi kommer att intervjua löpande, dock senast den 30 juni 2022. Vi tar inte emot ansökningar via mejl.
Nästa steg i processen är att genomföra urvalstester, därefter intervju och referenstagning.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi är flexibla med startdatum.

Om MTR

MTRX är ett familjärt bolag som för femte året i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag. En av anledningarna är att vi de senaste fyra åren varit punktligast på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Vi har också väldigt nöjda kunder tack vare våra fantastiska kollegor. Det och mycket mer är vi otroligt stolta över.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-08

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-30
Referensnummer: C87311

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-05-24