Fordonsförvaltningschef till MTR Tech, Gredbydepå

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss
I rollen som Fordonsförvaltningschef på MTR Tech förväntas du säkerställa att fordonen förvaltas, utvecklas och underhålls ur ett långsiktigt LCC perspektiv så att funktion, prestanda och status upprätthålls under fordonens hela livslängd. Du har övergripande ansvar för förvaltningsplanen som innefattar planering, genomförande och uppföljning samt för att den kommuniceras till såväl interna som externa intressenter.

Dina huvudsakliga uppgifter är att med stöd i teamet:
Bevaka fordon och komponenters operativa prestanda, tillstånd och övriga viktiga aspekter samt initiera åtgärder där behov finns med fokus på kostnadseffektivitet och livscykelperspektiv
Analysera fordonens driftsäkerhet, felutfall och underhållsbehov samt föreslå förbättringsåtgärder
Initiera, leda och leverera teknikuppdrag
Ansvar för fordonens konfiguration och den ändringshantering som rör fordonen och dess komponenter
Samordna frågor som rör uppgraderingsprojekt, ombyggnader eller utredningar kopplat till fordonsflottan
Ansvara för fordonens underhållsplan och upplägg i Maximo rörande all tillhörande ändringshantering
Arbete med fordonsdokumentation
Bevaka myndighetskrav och agera MTR Techs representant i samtalen med Trafikförvaltningen
Bidra i arbetet med ständiga förbättringar, utveckla processer för förvaltning av tillgångar i enighet med krav och standarder så som ISO 55000.

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i Gredbydepån. Du kommer att samarbeta med andra tekniska specialister, projektledare, förvaltare och tekniska specialister inom Tunnelbanan och samt ansvara för kontakten i fordonsrelaterade frågor med Transitio och Mälardalstrafik. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar. Resor till depåerna kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
Vi söker dig som är handlingskraftig, strukturerad och lösningsorienterad med en god social kompetens. Du har god analytisk förmåga och du kan sortera ut det som är viktigt att prioritera. Du har förmåga att kunna arbeta i team men även självständigt samt driva och slutföra projekt i tid och med hög kvalitet. Det är viktigt är att Du som person har goda kommunikativa egenskaper samt förmåga att koordinera och skapa samsyn mellan olika intressenter.

Vidare har du:
Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande
Flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med fordonsteknisk inriktning gärna inom området spårbundna fordon
Har du erfarenhet av fordonsunderhåll är det meriterande
Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-21
Referensnummer: C94939

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-07-01