Flera tågtekniker/reparatör till MTR Tech i Eskilstuna

Stockholm

Är du mekaniskt, tekniskt eller digitaltekniskt intresserad? Vi letar efter fler medarbetare som vill arbeta för en hållbar vardag med tågen som rullar på Mälartågs trafiknät.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

December 2020 vann MTR upphandlingen för Mälartågstrafiken och kommer i december 2021 att ta över trafik och underhåll för Mälartåg. MTR Tech som kommer att ansvara för underhåll och reparation av Mälartågsfordonen söker därför flera tågtekniker som arbetar med detta i den nya depån i Gredby, Eskilstuna. I denna depå arbetar idag redan runt ett dussin tågtekniker som på sikt kommer bli en större grupp. Vi söker därför något som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. 

Din roll hos oss

Som tågtekniker kommer ditt arbete innebär reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Mälartågstrafikens Regina- och ER1-fordon. Reginafordonen är helt nya och kommer levereras till depån under en period, du kommer därför också vara delaktig i mottagandet av de nya fordonen. 

Arbetet innebär:

  • Reparationer av Regina- och ER1-fordon.
  • Löpande underhåll baserat på intervaller på tid eller km samt akuta underhållsarbeten
  • Felsökning av vagnar och system med hjälp av kretsschema
  • Iordningställande av tåg, växling (depåkörning), vagnstädning samt planering av vagnarnas tursättning i trafik
  • Inledningsvis handlar det även om att ta emot, besikta och driftsätta de nya vagnarna.

Tjänsten avser heltid med placering i den nya Gredbydepån. Dina arbetstiderna är förlagda antingen på ett schema av två-skift (morgon-kväll) eller natt.

En hållbar vardag - gör den möjlig med oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och höga krav på säkerheten. Du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du bör även ha en anda av nyskapande eftersom du tillsammans med dina kollegor kommer sätta tonen för Gredbydepån.

  • Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning.
  • Kunskaper i ellära motsvarande gymnasienivå.
  • Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
  • God datorvana
  • God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text och tal på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen in med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm och från december 2021 även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2021-04-30