Erfaren och noggrann Säkerhetsinspektör med inriktning trafiksäkerhet/elsäkerhet till MTR Nordic Group

Stockholm

Erfaren och noggrann Säkerhetsinspektör med inriktning trafiksäkerhet/elsäkerhet till MTR Nordic Group

Om MTR

Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är drygt femtusen femhundra förare, ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi vill forma framtidens hållbara städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Rollen Säkerhetsinspektör

Säkerhetsinspektör är en specialist inom järnvägsrelaterad trafiksäkerhet och elsäkerhet som med sin kunskap ska stödja verksamheten i frågor inom detta område samt säkerställa att den lever upp till interna och externa krav. I rollen ingår såväl proaktivt arbete som hantering av händelser inom järnvägssäkerhet. De huvudsakliga ansvarsområdena är att bistå med expertis och kompetensstöd till organisationen inom järnvägstrafiksäkerhet. I uppdraget ingår att upprätta och säkerställa styrande dokument inom trafiksäkerhet. En viktig uppgift är även att utvärdera, analysera och rapportera säkerhetsrelaterade händelser och föreslå förbättringsåtgärder, samt att genomföra olycks- och incidentutredningar. Rollen genomför interna kontroller och inspektioner samt är del i revisioner som del av det förebyggande arbetet. Det ingår även att ha operativ kontakt med externa parter såsom beställare, Transportstyrelsen och andra myndigheter (räddningstjänst, polismyndighet etc.) i trafiksäkerhetsrelaterade frågor. I tjänsten ingår också att ha  trafiksäkerhetsberedskap.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen behöver du ha följande:

  • Bakgrund som lokförare
  • Väl förtrogen med regelverket för järnvägstrafik
  • Flerårig erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter i järnvägsföretag, underhållsföretag eller fordonstillverkare
  • Erfarenhet av operativ roll rörande järnvägssäkerhet är ett krav
  • Förmåga att förstå ”den operativa verkligheten” och kunna ta fram instruktioner som förstås och följs i verksamheten
  • Erfarenhet av att sätta processer och strukturer samt implementering av dessa är meriterande
  • God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Som person är du strukturerad, noggrann, drivande och proaktiv med välutvecklad kommunikativ förmåga. Du behöver ha en analytisk förmåga och både förstå isolerade händelser i detalj och samtidigt kunna se dessa i ett större perspektiv. Du har förmågan att kunna beskriva detaljerade händelser på ett sätt så att omgivningen förstår. Din professionalism och pedagogiska förmåga gör att du skapar stort förtroende i alla delar av organisationen.

Säkerhet i MTR Nordic

I rollen Säkerhetsinspektör blir du del av vår säkerhetsavdelning inom MTR Nordic. Säkerhetsavdelningen inom MTR Nordic har ett koncernövergripande ansvar för det strategiska säkerhetsarbetet och ansvar för vårt tillstånd som järnvägsföretag samt samordningen av MTRs säkerhetsarbete utifrån våra olika tillstånd (järnväg och tunnelbana), ansvar för säkerhetsstyrningen, infrastruktur och trygghet. Säkerhetsavdelningen MTR Nordic leds av Säkerhetsdirektören MTR Nordic Group och består av flera specialiserade enheter.

I rollen som säkerhetsinspektör rapporter du till Trafik- och Fordonssäkerhetschefen. MTR är i ständig rörelse och utveckling och ett kritiskt uppdrag för gruppen är att vid var tid säkerställa hög kapacitet och rätt kompetens i bolagens befintliga och nybildade ledningsgrupper, hos bolagens ledare och specialister.

Vi erbjuder En vänlig miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. I våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgår den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet, spännande arbetsuppgifter och goda möjligheter att påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Frågor gällande tjänsten besvaras av Martin Modéer på martin.modeer@mtr.se , har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Kronlund på maria.kronlund@mtr.se . Urval sker löpande så vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-03-07.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Norden driver vi tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm samt snabbtåg på sträckan Stockholm- Göteborg och från december även tågtrafiken i Mälardalen. MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTRX , MTR Tech och MTR Facility Management. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se

 

Publicerad: 2021-02-08