Ekonomiassistent

Stockholm

Arbetsuppgifter

Finans är en koncernfunktion inom MTR Nordic Group. Redovisning i MTR Nordic är en gemensam stödfunktion inom Finans och hanterar redovisningen för alla MTR bolag inom koncernen. Våra uppgifter är kundfakturering, hantering av leverantörs fakturaflödet, löpande bokföring, bokslut, rapportering, årsredovisningar, moms och skatt. Vi ansvarar även för ekonomisystemet. Du arbetar i en grupp om för närvarande 8 personer och rapporterar till Head of Finance MTR Nordic. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen DN Huset.

Du kommer att vara en del av reskontra- och kassaredovisningsgruppen och arbetsuppgifterna omfattar hantering av hela leverantörsfakturaflödet, kundfakturering, in- och utbetalningar, hantering av påminnelser och inkasso samt avstämningar av balanskonton.

Dina huvudsakliga uppgifter är
Hantera leverantörsförfrågningar
Hantera kund- och Leverantörsreskontra
Avstämningar och stötta redovisningsavdelningen
Kreditbedömningar, påminnelse- och inkassohantering
Vara delaktig i bokslutsprocessen.
Delta i projekt med målsättning att förbättra interna rutiner och processer.

Kvalifikationer

Minst 2 års relevant erfarenhet och vill fortsätta utvecklas inom både kund- och leverantörsreskontra
Goda datakunskaper
Goda kunskaper i svenska och engelska
Goda kunskaper och erfarenhet av att jobba med Excel
Meriterande med eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi eller motsvarande
Erfarenhet av att arbeta i Visma DCE/Control är meriterande

Du som söker till oss
Har ett engagemang för kvalitetsutveckling
Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
Har förmåga att författa och förbättra texter

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31
Referensnummer: C70559

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-14