Ekonomiassistent till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

Som Ekonomiassistent kommer du att arbeta bland andra ekonomifunktioner inom reskontra och redovisning. Dina huvudsakliga uppgifter är:
Hantera leverantörsfakturor och distribuera till sakgranskare och attestanter
Kundfakturering
Hantering av både in- och utbetalningar samt bokföring
Kontoavstämningar

På Reskontraavdelningen arbetar idag fyra personer, uppdelat i två grupper. Chef Reskontra och Kassaredovisning leder det dagliga arbetet i gruppen. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen och anställande chef är Head of Finance för MTR Nordic.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi och tidigare erfarenhet av att arbeta på en ekonomiavdelning är meriterande, gärna som Ekonomiassistent med ovan nämnda ansvarsområden.

Vidare
Värdesätter du struktur, ordning och noggrannhet
Är du systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
Har du ett högt kundfokus och är serviceinriktad
Trivs du med att samarbeta och att kommunicera internt
Har du goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta i Visma DCE/Control är meriterande
Har du goda kunskaper i svenska och engelska
Har du förmåga att författa och förbättra texter

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Monis Humayun, Chef Reskontra & Kassaredovisning, via monis.humayun@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-30
Referensnummer: C140908

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-05-16