Driftledare Personal (DLP) till MTR Pendeltågen

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 
Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till avdelningen Trafik söker vi nu 1 Driftledare Personal för ett vikariat, med start omgående, på ett år med möjlighet till förlängning som vill vara med och leda samt utveckla trafikverksamheten inom Pendeltågen. 

Du rapporterar till Chef Driftledning och samarbetar med övriga funktioner på Pendeltågens Operativa Center (POC).

Dina huvudsakliga uppgifter är att

Som Driftledare Personal ansvarar du för att planera, samordna trafik och station, utefter olika kompetenser hos tillgänglig personal. Det sker genom kostnadseffektiva lösningar för att minimera störningar i trafik samt vid avlösningar av personal på tåg och stationer.

Som Driftledare Personal ansvarar du bland annat för att:

  • Säkra bemanning och styrning av tågvärdar och stationspersonal under innevarande dygn.
  • Hantera kritiska situationer, genom att styra tillgängliga resurser utefter bästa kostnadseffektivitet, exempelvis i störningar.
  • Hantera och aktivera larm och fungera som kontakt internt och extern, exempelvis säkerställa hantering av ledsagningar och rampservice.
  • Hantera viss logistik och agera som utrymningsledare på platskontor.

Du som söker till oss:

För att lyckas i rollen som Driftledare Personal behöver du vara en trygg person och hantera plötsliga situationer på ett lugnt och metodiskt sätt.

Rollen som Driftledare Personal innebär att du arbetar med effektiva lösningar, ibland i stressiga situationer. Det är meriterande om du har/haft liknande arbetsuppgifter i en tidigare roll. Vidare söker vi dig som är strukturerad och lösningsorienterad. Att tänka nytt är något vi värdesätter högt samt att du har förmågan att hantera plötsliga händelser samtidigt, med god koordineringsoförmåga.

Avdelningen består av cirka 50 driftledare som arbetar veckans alla dagar, dygnet runt. Tjänsten innebär skiftarbete.

Vidare har du:

  • Minst en gymnasial utbildning eller motsvarande
  • Goda kunskaper i svenska samt att du behärskar engelska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Officepaketet, samt att du har lätt för att lära sig bemanningssystem
  • Meriterande vid vana av personalintensiva miljöer
  • Meriterande med vana av arbete i bemanningssystem.
  • Det är meriterande om du har/haft liknande arbetsuppgifter i en tidigare roll

Du har ett nära samarbete med flera andra team på avdelningen, bland andra Driftledare Information (DLI) gällande informationsinsatser och driftledare Trafik (DLT) gällande frågor som rör bemanning av tåg.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och i övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av rekryterande chef Nicklas Engman, nicklas.engman@mtr.se. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, men senast den 15 april. 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2021-03-25