Driftledare Information till MTR:s driftledningscentral

Stockholm

Arbetsuppgifter

För att kunna leverera en utmärkt service och trafikinformation söver vi nu fler Driftledare Information till vår driftledningscentral för Pendeltåget och Mälartåg. Vi söker dig som vill bidra till att våra resenärer ska få relevant och snabb information om sin resa vid varje tillfälle och i synnerhet i situationer när det uppstår störningar i trafiken.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att bevaka trafiksituationen och trafikinformera vid uppkomna störningar och/eller händelser i trafiken. Vid en trafikstörning intensifieras arbetet samtidigt som kraven ökar på att leverera information. I det skedet har du mycket kontakt med driftledare för trafiken och personalen i driftledningscentralen samt med Trafikverket. Ditt ansvar är att publicera information till såväl medarbetare som resenärer snabbt och med hög kvalitet och leda den totala trafikinformationsinsatsen. Inom några minuter efter att vi har fått kännedom om en störning ska information vara publicerad till medarbetarna och resenärerna och innehålla orsak, konsekvens, alternativ och prognos.

När du inte arbetar operativt arbetar du självständigt med både utvecklingsarbete samt andra administrativt uppgifter. Det kan exempelvis handla om att förvalta och uppdatera delar av trafikinformationssystem och befintliga arbetsprocesser, hantera synpunkter från resenärer eller att förbereda informationsaktiviteter vid planerade avstängningar.

Som Driftledare Information arbetar du skift och har både helg- och nattjänstgöring. Under vissa arbetspass arbetar du tillsammans med en kollega i samma funktion och under vissa är du ensam ansvarig för trafikinformationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Minst har ett par års arbetslivserfarenhet från transportbranschen och/ eller ha arbetat i en mer supporterande roll där kommunikation/information varit en viktig faktor
Skriver felfritt på svenska och har lätt att utrycka dig i tal och skrift
Har mycket goda IT-kunskaper med vana att hantera olika typer av digitala system

Det är meriterande om du har:
Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom trafikinformation/kommunikation
Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
Har arbetat i en funktion där kontakt med Trafikverket ingått

För att lyckas i denna tjänst behöver du:
Alltid ha resenären i fokus/ vara serviceinriktad
Vara stresstålig och kunna hantera komplexa situationer under press
Vara initiativrik och kunna bidra till att ständigt utveckla vårt arbetssätt
Ha god samarbetsförmåga
Vara noggrann
Tycka om och klara av att arbeta skift

Erfarenhet krävs

Övrigt

Anställningen och vårt erbjudande
Både tillsvidareanställning och visstidsanställning kan komma att bli aktuellt i denna rekrytering. Teamet du kommer till består idag av ett antal Driftledare Information samt Trafikinformationsspecialister och präglas av stark gemenskap och en härlig stämning där alla med omsorg om varandra arbetar tillsammans mot våra mål. Vidare präglas arbetet av mycket omväxling och möjlighet att lära sig nya saker och utvecklas i rollen.
Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort, Ticket Rikskort, Friskvårdsbidrag samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sandra Tonn, Chef Trafikinformation, via sandra.tonn@mtr.se eller på telefon 072 980 37 38. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande och sista dag för ansökan är den 31 augusti. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-09-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31
Referensnummer: C96873

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-07-27