Driftledare Fordon till Planeringsavdelningen MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss
I rollen som Driftledare Fordon (DLF) kommer du huvudsakligen arbeta i nära samarbete med trafikdepåerna och Pendelns Driftledningscentral (DLC) med driftledning och planering av tekniskt fordonsunderhåll på pendeltågen. Du har ett helhetsperspektiv och säkerställer att den dagliga operativa driftledningen och planeringen fungerar för trafik och underhållsproduktionen på ett säkert sätt.

Arbetet innebär:
Förbereda underhållet av pendeltågens fordon med utgångspunkt i lagd underhållsplan, inrapporterade skador, tidigare planering och återkoppling från genomfört underhåll.
Operativt driftleda pendeltågen i tät samverkan med övriga delar av pendeltågens Driftledningscentral (DLC) och Pendeltågens tre verkstäder för att skapa de bästa förutsättningarna för ett effektivt fordonsunderhåll.
Bokar in fordon i verkstad med nödvändiga arbetsinsatser i vårt underhållsplaneringssystem (Maximo).
Gradera allvarlighetsgraden av skadorna på fordonen och prioritera på ett kostnadseffektivt sätt så att säker trafiksättning av fordon möjliggörs på kort och längre sikt.
Kontinuerligt uppdatera planeringen baserat på hur trafiken utvecklar sig under trafikdygnet.

Vi har pendeltågsdepåer på tre olika platser i Stockholm; Bro, Älvsjö och Södertälje. I tjänsten som DLF kommer du arbeta mot samtliga pendeltågsdepåer men är själv stationerad på pendeltågens Driftledningscentral (DLC) på Stockholms centralstation.
Vi söker just nu en DLF som rapporterar till planeringschef och avser heltid med arbetstider förlagda på skift på dag, eftermiddag, natt och helg.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
Som person är du strukturerad, noggrann och har god prioriteringsförmåga. Du har en god social förmåga då rollen har många samarbetsytor.
När du arbetar har du även ett proaktivt förhållningssätt och förstår vikten av att följa upp ditt eget planeringsarbete.
Du gillar att arbeta mot mål och drivs av att ständigt söka nya vägar för att förbättra din prestation.

Erfarenhet från underhållsbranschen och har arbetat med verkstadsplanering, underhållsplanering eller skadeberedning.
Meriterande om du tidigare har arbetat inom tågbranschen.
Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel
God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med andra. Det kan även förekomma text på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-12
Referensnummer: C94020

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-07-01