Chef operativa utbildningar till MTR Pendeltågen

Stockholm

Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen ansvarar för all operativ utbildning inom hela MTR-koncernen. Enheten driver också MTR Yrkeshögskola som sedan hösten 2017 utbildar lokförare och nu också tågtekniker. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar framtid – gör den möjlig med oss
Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att arbeta som Chef Operativa Utbildningar
Ditt uppdrag är att strategiskt utveckla och leda kompetensutvecklingsorganisationen för alla operativa medarbetare inom MTR Nordic. Vi bedriver samtliga utbildningar för våra kundnära medarbetare i egen regi, detta är något vi är mycket stolta över. Du kommer också att vara en nyckelspelare i det fortsatta arbetet med att utveckla våra ledarutbildningar inom koncernen och arbetet med MTR Yrkeshögskola.

Vi sätter samhället i rullning
Vårt jobb möjliggör människors vardag och äventyr. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Din roll hos oss
Som Chef operativa utbildningar leder du ett motiverat och engagerat team om tio personer bestående av bland annat Chef MTR Yrkeshögskola, Utbildningsledare och Pedagogiska utvecklare. Du leder, utvecklar och skapar goda förutsättningar för att gruppen ska kunna nå sina och koncernens kort- och långsiktiga mål. Utbildningsenheten ingår i HR och kommunikationsavdelningen på Pendeltågen och gruppen som helhet består av 16 personer. Du rapporterar till HR och kommunikationschef. Vi sitter i attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Budget och personalansvar. Ansvar för grupp och individutveckling för det egna teamet
  • Ansvarig för att årsplaner för utbildning upprättas och förankras enligt process
  • Övergripande ansvar för att vidareutveckla pedagogiska verktyg och metoder för att främja kvalitet och effektivitet
  • Representant i Tågföretagens utbildningsråd
  • Försäljningsansvarig gällande utbildningar
  • Ansvarig för leverantörsavtal
  • Säkerställa att MTR lever upp till myndighetskrav gällande utbildningarnas innehåll

Du som söker till oss
Som person är du strukturerad, drivande och proaktiv med en analytisk och relationsbyggande förmåga. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss! Du trivs med att växla mellan strategiskt och operativt arbete: ena stunden arbetar du exempelvis med en projektplan för en framtida affär för att en annan dag hålla i ledarutbildning tillsammans med någon HR-kollega från MTR Nordic. Rollen innebär att du kommer att ha mycket kontakter, både inom och utanför den egna organisationen. Vi ställer därför höga krav på din kommunikativa förmåga och att du har lätt för att bygga nya relationer. För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en strukturerad och resultatdriven lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Självklart stimuleras du av att leda ditt eget team framåt mot era gemensamma mål.

Vidare har du

  • Akademisk examen inom exempelvis ekonomi
  • Ca fem års erfarenhet från en tidigare chefsroll
  • Ca fem års erfarenhet från arbete med utbildningsfrågor i en organisation med både tjänstemän och operativa medarbetare

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en organisation med hög förändringstakt.

Förmåner
Vi er bjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR business partner Sofie Källström på sofie.kallstrom@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är torsdag 25 februari. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Utbildningschef, utbildning, Chef

Publicerad: 2021-02-04