Chef Operativt center till MTR Pendeltågen

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare, servicevärdar och många andra som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till avdelningen Trafik söker vi nu en Chef Operativt center som vill vara med och leda och utveckla verksamheten inom MTR Pendeltågen.

Din roll hos oss

Som Chef Operativt center på MTR Pendeltågen har du ett stort ansvar för en säker och effektiv trafikdrift, men också en central roll inom hela bolaget. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att de mål som är överenskomna inom säkerhet, produktionseffektivitet (t.ex. punktlighet), kundnöjdhet, medarbetarengagemang och lönsamhet nås genom att arbeta med ständig utveckling av verksamheten. Din organisation består av ca 55 medarbetare, varav 9 direktrapporterande. Du ingår i Trafiks ledningsgrupp och rapporterar till Head of Traffic. Din huvudsakliga arbetsplats är på Centralstationen.

Dina huvudsakliga uppgifter är att: 

  • Leda, planera, samordna, utveckla och följa upp verksamheten inom området – med särskilt fokus på avdelningens, bolagets och koncernens säkerhetsarbete.
  • Ha resultatansvar och personalansvar för medarbetare i området, inkl. direktrapporterande driftledningschefer och operativa ledare.
  • Ingå i Trafiks ledningsgrupp och aktivt bidra till arbete som utvecklar hela avdelningen och i förlängningen hela bolaget på både kort och lång sikt.
  • Driva och utveckla samarbetet med Trafikverket, MTRX, övriga trafikentreprenörer, infrastrukturentreprenörer samt övriga externa aktörer vars verksamhet har påverkan på avdelningens och bolagets leverans.
  • Ingå i bolagets krisberedskapsorganisation som Trafikinsatschef.

Som ledare på MTR är du ett stöd för medarbetarna då du har ett närvarande och coachande ledarskap. Vi ser gärna att du agerar innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla verksamhetens mål.

Du som söker till oss

För att lyckas i rollen som Chef Operativt center behöver du var en trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har förmågan att coacha och leda framåt och skapa långsiktiga relationer med både dina medarbetare och många andra personer både inom och utanför bolaget. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring och har en vilja att utveckla människor. Du trivs att vara spindeln i nätet som får allt att hänga ihop. Du har även förmågan att vara ärlig och tydlig – även vid svåra samtal och situationer.

Vidare har du:

  • Högskoleutbildning eller motsvarande
  • Minst fem års erfarenhet från en ledarroll med budgetansvar
  • Vana av att arbeta såväl strategiskt som operativt med förändringsarbete
  • Mycket god analytisk förmåga
  • Erfarenhet från järnväg, trafikledning, eller annan närliggande verksamhet

Vi strävar efter en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald. Vi uppmuntrar därför särskilt kvinnor och personer med internationell bakgrund att söka.

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vi sätter samhället i rullning

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan!

För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. I den här rekryteringen samarbetar vi med Boyden Executive Search. Välkommen med din ansökan via mail till pkrenander@boyden.com, ange MTR Chef Operativt center i rubriken.

Publicerad: 2020-07-06