Chef Logistik till MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som Logistikchef har du övergripande ansvar för den interna logistiken samt att driva process-och systemutveckling kring detta. Som hjälp finns ett stort team inom internlogistik och verksamheten för anläggningsteknik. Logistikchefen sitter i Ledningsgruppen för Supply Chain.

- Ansvarar för att produktionen har rätt förutsättningar för att kunna leverera underhåll och tåg till trafik med rätt kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt genom intern materialförsörjning från godsmottagning till förbrukningsplats samt skötsel och drift av anläggningens produktionsutrustning
- På ett effektivt sätt omsätta Supply Chain-chefens och ledningens beslut genom att leda, planera, samordna och utveckla verksamheten att nå uppsatta mål och KPI-er.
- Bryta ner de övergripande målen på individnivå och hålla regelbundna utvecklings, uppföljnings och lönesamtal med medarbetare inom ansvarsområdet.
- Ansvarar för att omsätta Supply Chains mål i egen resultatplan samt följa upp och säkerställa att alla medarbetare inom ansvarsområdet når uppsatta mål och levererar enligt överenskommelse i resultatplanen/resultatkorten
- Ta fram, utveckla och effektivisera processer och systemtekniska lösningar inom logistik och anläggningsteknik.
- Ansvara för, leda, utveckla och skapa förutsättningar för att bolaget ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål generellt och funktionens mål kopplat till logistik och anläggningsteknik i form av exempelvis lagerstruktur, lagerutrustning, optimerade transporter och digitalisering.
- Identifiera, utveckla och implementera effektiva lösningar från godsmottagning till förbrukningspunkt.
- Ansvara för logistiklösningar hos externa kunder/leverantör, konsignationslager.
- Arbeta aktivt för att eliminera slöseri i verksamheten genom förbättringsarbete.
- Ansvara för att på ett kostnadsmedvetet sätt bidra med underlag och input till Supply Chains budget, verksamhetsplanering och uppföljning inom sitt ansvarsområde.
- Verka för ett fungerande gränssnitt och samarbete med övriga enheter.
- Ansvarar för grupp- och individutveckling för det egna teamet.
- Aktivt deltagande i Ledningsgruppen för Supply Chain och där bidra till såväl Ledningsgruppens samt Supply Chains fortsatta utveckling.
- Ansvarig bolagsrepresentant mot externa kunder och leverantörer i för funktionen relevanta frågor
- Ansvara för uppgifter enligt separat fördelning samt delegering gällande arbetsmiljö, säkerhet, brand, utrymning, miljö och trafiksäkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med genuint intresse för att leda och få människor att växa i sin professionella roll. Du har några års chefsvana och det är meriterande om du har arbetat i liknande verksamhet. Du är en duktig kommunikatör och resultatorienterad vilket innebär att du arbetar målmedvetet med att engagera ditt team mot era gemensamma mål. Du tycker om att driva projekt och har erfarenhet av detta. Som ledare är du motiverande, coachande och du tar alltid fullt ägarskap för dina processer. Du har förmågan att vara ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer. Vi söker dig som stimuleras av utmaningar och av att utveckla arbetssätt, tjänster och beteenden.

Vidare har du:
Färdigställd kandidatexamen med inriktning teknik, logistik eller ekonomi.
Minst fem års erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar
Minst tre års erfarenhet av att driva komplexa lager- och logistik/processer
Erfarenheter av tågunderhåll är meriterande
Goda kunskaper i Officepaketet
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, (Blåsut). Arbetsresor till olika depåer kan även att förekomma.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hivi Hirori, rekryteringsansvarig, via hivi.hirori@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-02
Referensnummer: C135576

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2023-05-12