Business Controller

Stockholm

Arbetsuppgifter

Inom MTR Nordic Group har vi en central hantering av löpande redovisning, reskontra men där de legala enheterna har en lokal controlling och styrning av det enskilda dotterbolaget. Tjänsten är delad mellan MTR Nordic och MTRX med gemensamt fokus på controlling och styrning av de båda verksamheterna.

MTR Nordic är moderbolag i koncernen där vi även samlar stabsfunktioner för bland annat IT, Legal, HR och Redovisning. Du kommer inom MTR Nordic ansvara för kostnadsuppföljning, uppföljning av koncernens IT-utvecklingsprojekt och stötta bolagets Head of Finance i månadsrapporteringen till våra ägare. I rollen rapporterar du till Head of Finance för MTR Nordic och ingår i ett team med bland annat koncernens redovisningsavdelning och verksamhetsutveckling.

Finansfunktionen inom MTRX ansvarar för att driva och utveckla de mer affärsorienterade finansiella och operationella delarna kopplade till verksamheten. Bokslut, budgetering och rapportering samt stöd med förbättringsarbete till ansvariga är huvudinriktning för uppdraget. Intern projektledare, systemsamordnare (BI, IT och ekonomisystem) samt avvikelseanalys är andra centrala delar.

Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen DN Huset men även dela din tid med MTRXs lokal på Centralstationen i Stockholm.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Analysera och kommunicera bolagens resultat MTR Nordic och MTRX
Delaktig i månads/-årsbokslutsprocessen samt månadsrapportering inom MTR-koncernen
Budget- och prognosarbete samt avvikelseanalyser
Löpande utveckla KPI-strukturer såväl finansiella som vissa operationella
Sammanställa nyckeltal för stödjande av fastställd strategi och övergripande finansiella mål
Utveckla strukturer för att arbeta än mer datadrivet i beslut
Utveckla uppföljningen av den operativa verksamheten
Säkerställer att lagar, regler och interna policys följs

Kvalifikationer

Relevant akademisk bakgrund
Minst 3 års relevant erfarenhet, inom big4 eller motsvarande
God analytisk förmåga
God förmåga till koordinering och prioritering
Pedagogisk i tal och skrift, både på svenska och engelska
Goda kunskaper och erfarenhet av att jobba med analys och relevanta verktyg
Erfarenhet av att arbeta i Mercur (meriterande)

Du som söker till oss:
Har ett engagemang för kvalitetsutveckling
Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
Har öga för att finna förbättringar i processer och analyser
Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
Har förmåga att författa och förbättra texter

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

Är du en ekonom med stort driv och engagemang? Triggas du av tanken att ta stort ansvar och jobba med ett omväxlande arbete inom finans? Då tycker vi att du ska kliva ombord hos oss på MTR!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-25
Referensnummer: C93887

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-06-23